Ana SayfaHaberlerDünyaAfganistan Eğitim Bakanı: “Bugün kadınların eğitim almasını savunanlar yarın fuhuşu da savunur,...

Afganistan Eğitim Bakanı: “Bugün kadınların eğitim almasını savunanlar yarın fuhuşu da savunur, Türkiye ve Suudi Arabistan’da değiliz, saf İslamı uygulayacağız”

Bu hafta kadınların üniversiteye, kız çocuklarının ise ilkokullara gitmesini yasaklayan Afganistan Eğitim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, kadınların üniversitede modern eğitim almasının şeriata aykırı olduğunu söyledi: “Hiç kimse Kur’an’da ve hadislerde modern bilim okumanın gerekli olduğuna dair bir ibare gösteremez. Biz Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz. Bugün kadınların eğitim almasını savunanlar, yarın hırsızlığı, zinayı, tesettürü, alkol içmeyi, fuhuşu da savunur. Kadınlar erkeklerin tarlasıdır, onlar için eğitim değil erkeklere hizmet şarttır. Bu karara karşı çıkmak İslam’a isyandır, cezası bellidir.”

Afganistan Eğitim Bakanı Neda Mohammed Nadeem, Afgan kadınların üniversiteye, kız çocuklarının ise ilkokula gitmesinin yasaklanmasının ardından Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı ve alınan kararı savundu.

Bakan önce bu kararın geçici bir yasak olduğunu, üniversite ve ilkokul müfredatının şeriata ve Taliban’ın bakış açısına göre düzenlenmesine, İslamda kadının konumuna uygun bir hale getirilmesine kadar süreceğini söyledi, mevcut eğitim koşullarının fuhuşa teşvik ettiğini öne sürdü: “Bu karar tesettüre riayet edilmediği, kadınların il il gezip yurtlarda kaldığı ve okumalarına gerek olmayan bölümlerde eğitim aldığı, şeriat dışı müfredat uygulandığı, birçok üniversitede fuhuşun önünü açan karma eğitime yer verildiği için alındı. Bu karara karşı çıkmak İslama isyandır, cezası bellidir.”

Bakan açıklamasının devamında Türkiye’deki İslam uygulamasını eleştirdi: “Hiç kimse Kur’an’da ve hadislerde modern bilim okumanın gerekli olduğuna dair bir ibare gösteremez. Biz Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz. Allah bize güç verdi, hiç kimseden korkmuyoruz, şeriatı en güzel şekilde uygulayacağız. İslam’da kadının konumu bellidir, bundan fazlası verilemez. Bugün kadınların eğitim almasını savunanlar, yarın hırsızlığı, zinayı, tesettürü, alkol içmeyi, fuhuşu da savunur. İslam kadınların eğitimini kabul etmiyor, fuhuşu engellemeyi buyuruyor. Kadın erkeğin tarlasıdır, erkeğe hizmet zorunlu, eğitim değil.”

- Advertisment -