Ana SayfaHaberlerAfrika sıcaklarını bastıran Balkanlar’a Arabistan’dan kötü haber: Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor

Afrika sıcaklarını bastıran Balkanlar’a Arabistan’dan kötü haber: Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ile yakın tarihin en sıcak günlerini yaşayan Türkiye, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ile rahat bir nefes aldı. Şimdi ise, Arap yarımadasından gelecek olan ve halk arasında ‘Eyyam-ı Bahur’ ya da ‘Cehennem Sıcakları’ olarak bilinen yeni sıcak hava dalgası yolda. 2 Ağustos’tan itibaren etkisini göstermesi beklenen Eyyam-ı Bahur’a karşı Türkiye’nin imdadına yine Balkanlar yetişecek. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’e göre Balkanlardan gelen havanın etkili olmasıyla birlikte 6 Ağustos itibariyle Eyyam-ı Bahur’un etkisi kalkacak.

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ile birlikte son 125 bin yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Türkiye’de Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası serin bir nefes aldırdı.

Şimdi ise, 2 Ağustos’tan itibaren Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası Türkiye’yi yeni bir sıcak dönemin içine sokacak.

Hava Forum’un paylaşımına göre; Balkanlardan gelen hava dalgasını Türkiye’den kovacak olan ve halk arasında ‘Eyyam-ı Bahur sıcakları’ olarak adlandırılan bu hava dalgası ile İstanbul gibi sahil şeridinde yer alan şehirlerde bu kez sıcaktan ziyade nem fazla olacak.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise yaptığı paylaşımda 6 Ağustos’tan sonra Balkanların yeniden devreye gireceğini söyledi:

“4, 5 ve 6 Ağustos’ta Libya sıcakları, yerini Basra sıcaklarına bırakacak. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu sezonun en sıcak günlerini yaşayacak. Batı bölgeler 26 Temmuz kadar olmasa da sıcak olacak. 6 Ağustos’tan sonra Balkanlar devreye girecek. 6 Ağustos’tan sonrası rahat…”

- Advertisment -