Ana SayfaHaberlerEkonomiAğbal, ‘buharlaşan’ rezervleri inceleme talimatı verdiği için mi görevden alındı?

Ağbal, ‘buharlaşan’ rezervleri inceleme talimatı verdiği için mi görevden alındı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aksaray merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada önemli bir iddiayı dile getirdi: Naci Ağbal, Merkez Bankası’nın ‘buharlaşan’ rezervlerinin araştırılması talimatını verdiği için görevden alındı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Aksaray merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Merkez Bankası’nın ‘buharlaşan’ rezervleri konusunu yeniden gündeme taşıdı. Babacan bu kez, Ağbal’ın, konunun araştırılmasını, kime ne kadar döviz satıldığını inceleme talimatı verdiği için görevden alındığı ‘rivayet’inden söz etti.

Babacan, günü gelince bunların hepsinin açıklanacağı sözünü de verdi.

Babacan’ın konuşmasının ‘rezervler’ bölümü şöyle:

“Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarını çarçur ettiklerini üstüne basa basa söylüyoruz. Bir rivayete göre, gece görevden alınan Merkez Bankası Başkanımız ‘ya şuna bakın, ne oldu’ demiş. Devlet geleneğinden gelen, devletin sahip olduğu her şeyin aslında millete ait olduğunu bilen bürokratlarımızda bu kaygı vardır: ‘Bu 130 milyar dolar yok, nereye gitmiş?’ Bununla ilgili yapılan bir çalışma neticesinde bu kararın alındığıyla ilgili bir rivayet var. Doğru yanlış bilemeyiz, doğruysa şaşırmam. Çünkü kimse bu rezervlerin ne zaman, hangi kurdan, hangi yöntemle satıldığını bilmiyor. Bizim dönemimizde Merkez Bankası’nın her müdahalesini internet sitesinde yayımlatırdık. Yaptığımızı gündüz aydınlıkta yapardık. Karanlık suçu, yanlışları örtmesi için kullanılır. Merkez Bankası’nın internet sitesinde dövize son müdahale tarihi 2014 olarak görünüyor. 2015 Ağustos’ta biz ayrıldık. O arada işler iyiydi, müdahale gereği olmadı. 2015’ten sonra hiçbir kayıt yok. Soruyoruz, ‘kaydı var’ diyorlar. Web sitesinde yok. Kara kaplı defterde tuttuğunuz kayıtları millet nasıl bilecek? Günü gelince o kayıtların hepsine bakacağız. 130 milyar doların kime, kaça, ne zaman satıldığını da milletimizle paylaşacağız.”

- Advertisment -