Ana SayfaHaberlerAğrı 1970 Spor’un geleceği şehri karıştırdı: Savcı Sayan ile kulüp başkanı sokak...

Ağrı 1970 Spor’un geleceği şehri karıştırdı: Savcı Sayan ile kulüp başkanı sokak ortasında kavga etti

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı 1970 Spor Kulübü’nün Doğubayazıtlı bir iş insanına satılmasına ‘Bu takım Ağrı halkının onurudur’ diyerek engel olmuş ve tüm borçları ile birlikte takımı satın almaya talip olmuştu. Fakat satış görüşmelerinden sonuç çıkmayınca kulüp başkanı Mehmet Yıldırım ve aşireti ile Savcı Sayan arasında gerilim yaşanmıştı. İki taraf arasındaki gerilim, sokakta karşılaşmalarının ardından kavgaya dönüştü, Savcı Sayan’ın korumaları kavga sırasında havaya ateş açtı. Şehirde taraflar arasındaki gerilimin devam etmesinden ve büyümesinden endişe ediliyor.

AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın uzun namlulu silah taşıyan kişilerle birlikte kent sokaklarında yürüdüğü anlara ilişkin görüntüler dün (27 Temmuz) ve bugün sosyal medyada gündem olmuştu.

Görüntülerinin sebebinin, Ağrı 1970 Spor Kulübü’nün satış süreci olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık iki ay önce Ağrı 1970 Spor Kulübü’nün Doğubayazıtlı bir iş adamına satılacağı yönünde çıkan haberler üzerine Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan “Bu takım Ağrı halkının onurudur, Ağrı’da kalacaktır” diyerek satışa engel olmuş ve kulübe kendisi talip olmuştu.

Sayan, “Takımı tüm borçları ile devralabiliriz” demiş fakat kulüp yöneticileri ile yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

BAL Ligi’nde mücadele eden kulübün düştüğü durumdan Savcı Sayan’ı sorumlu tutan kulüp başkanı Mehmet Yıldırım ve aynı zamanda belediye encümeni olan ağabeyi Kenan Yıldırım, dün (27 Temmuz) akşam saatlerinde kendi mahallelerinde, işlettikleri marketin önünde asfaltlama çalışmalarını inceleyen Savcı Sayan ile karşılaştı.

Karşılaşma sonrasında Başkan Sayan ile Kenan Yıldırım arasında sözlü olarak başlayan tartışma yerini kavgaya bıraktı. Olay esnasında Sayan’ın korumaları havaya ateş açtı.

Kavganın ardından Sayan, olay yerinden korumalar eşliğinde uzaklaştı.

Sayan, olayın ardından yürürken geçtiği Hazreti Ömer Caddesi’nde, kendisini sosyal medyada çektiği videolarla eleştiren Ahmet Demirkol’un orta refüje ektiği ayçiçeklerini söktü.

Ahmet Demirkol, Savcı Sayan’ın bu hareketini olay yerinden çekip yayımladığı bir video ile eleştirdi.

https://www.facebook.com/canerakcan04/videos/4984311708362262

- Advertisment -