Ana SayfaHaberlerAhlatlıbel Zirvesi tartışılıyor: Kılıçdaroğlu: HDP’yi yok saymıyoruz

Ahlatlıbel Zirvesi tartışılıyor: Kılıçdaroğlu: HDP’yi yok saymıyoruz

Altı muhalefet partisi liderinin ilk kez bir araya gelmesi siyasi tartışmaların merkezine oturdu. Fotoğraf karesinde HDP’nin olmamasına dönük eleştirilere ev sahibi Kılıçdaroğlu cevap verdi: “HDP’yi yok saymıyoruz. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz.” Prof. Dr. Mesut Yeğen: “Kürt meselesi “farklılıklarımızla biz”, “Avrupa Konseyi ve Avrupa birliği normları” atıflarıyla dolaylı olarak metne girmiş. başlangıç için iyi, umalım devamı gelsin.”

Altı muhalefet partisi liderinin zirvesinin ardından Halk Tv yazarı Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir. Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı.

“Bu süreçte biz her parti ile görüştük. Bu görüşmelerimiz sürecek. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz. Görüşlerimizi paylaşırız. Kamuoyuyla da zaten paylaşıyoruz. Bir sorun yok.”

Altı muhalefet partisi liderinin zirvesinde HDP liderlerinin olmamasına pek çok HDP’li isim tepki gösterdi.

Hüda Kaya: “Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz. Yarınlar yalnızca Türk’ü değil, bütün Türkiye’yi kucaklayan, kurucu bir ortak iradenin olacak.”

HDP Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel: “Parti kapatılsın diyeceksiniz yine HDP’yi kriminalize eden devlet aklına hizmet eden açıklamalarda bulunacaksınız, 6 parti bir araya geleceksiniz, parlamenter sistemi tartışacaksınız ve HDP’ye davetiye bile göndermeyeceksiniz… Ki HDP onlarla yan yana durma konusunda ısrar içinde de değil.”

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç: Kürt Milleti olmadan nasıl olacaksa?

Prof. Dr. Mesut Yeğen, zirveden çıkan bildiriyi değerlendirdi:

“Ortak deklarasyon bu aşama için kötü değil. kürt meselesi “farklılıklarımızla biz”, “avrupa konseyi ve birliği normları” atıflarıyla dolaylı olarak metne girmiş. başlangıç için iyi, umalım devamı gelsin.”

Liderler paylaşım yaptı

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması yapan altı muhalefet partisi lideri, Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’ndeki zirvenin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı:

Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasi için, adalet için, halkımızın refahı ve ülkemizin aydınlık yarınları için 6 siyasi partinin liderleri olarak bir araya geldik. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda nihai istişaremizi gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanların her birine teşekkür ediyorum.

Meral Akşener: Adaleti, vicdanı, liyakati ve ortak aklı esas alan parlamenter sistem önerimizi konuştuğumuz bu kıymetli toplantı için başta Sayın @kilicdarogluk olmak üzere tüm siyasi liderlere teşekkür ediyorum. @Ahmet_Davutoglu @T_Karamollaoglu @DpGultekinUysal @alibabacan

Ali Babacan:

Bugün “Yarının Türkiyesi”ni inşa etmek için 6 siyasi parti olarak önemli bir adım attık. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in milletimize ve gelecek nesillere adalet, özgürlük ve refah getireceğine inanıyorum. Başta genel başkanlar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Ahmet Davutoğlu:

Gerçekleştirdiğimiz bu dostane sohbet ve verimli toplantı vesilesiyle başta ev sahibi Sn. @kilicdarogluk olmak üzere tüm siyasi liderlere teşekkür ediyorum. @meral_aksener @T_Karamollaoglu @alibabacan @DpGultekinUysal

Temel Karamollaoğlu:

6 siyasi partinin liderleri olarak çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Samimi bir ortamda gerçekleştirdiğimiz bu buluşmada aldığımız kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, değerli Genel Başkanların her birine teşekkür ediyorum.

Gültekin Uysal:

Herkesin yarınından emin olduğu, işler bir demokratik nizam ve işleyen bir adalet sisteminin varlığı için “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” hakkında yaptığımız çalışma üzerinde mutabakata vardık. Milletimize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. #BaşkaBirTürkiye

Altı muhalefet liderinin zirvesini çok sayıda siyasetçi, yorumcu ve gazeteci değerlendirdi

- Advertisment -