Ana SayfaHaberlerAhmet Davutoğlu: “Soylu, herkesi yakarım mesajı veriyor”

Ahmet Davutoğlu: “Soylu, herkesi yakarım mesajı veriyor”

“Soylu sistemin içindeki bütün aktörlere mesaj veriyor, ‘hepinizi yakarım’ diyor…”, “Karşımda bir çete örgütlendi parti içinde: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak…”, “Süleyman Soylu, Mehmet Ağar’ın sisteme girmesine aracılık etti…” Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Cumhurbaşkanı tarihi bir yol ayrımında. Alttan alta kaynayan bir yanardağın üstünü kapatmaya çalışırsa hayatının hatasını yapacak.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ithamlarına ve Sedat Peker’in yayımladığı videolara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Sedat Peker’in Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarına cevap beklerken Soylu bir anda konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok.”

“Soylu kendi genel başkanına karşı bir kumpasın içinde olduğunu itiraf ediyor”

“Süleyman Soylu, güzel bir itirafta bulunuyor. Kendi başbakanına, kendi genel başkanına karşı bir kumpasın içinde olduğunu itiraf ediyor. Ben çetin bir işe kalkıştım, imar rantlarına, faiz rantlarına, çıkarcılara, mafyalara neşter atacaktık. Siyaset-mafya-iş dünyası arasındaki bağları koparmak üzere siyasi ahlak yasası getirecektim.“

“Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonu ile Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak bana karşı kumpas kurdular”

“Tüm bu adımlara karşı karşımda bir çete örgütlendi parti içinde: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. Bu üçü Cumhurbaşkanının talimatı, koordinasyonu veya talimatıyla veya onu da ikna ederek kumpas kurdular. Soylu kendisini ihbar ediyor, ben meşru başbakana karşı kumpas kurdum diyor. Bu son saldırı, kurtlar sofrasında birbirini yemekte olan kurtların ‘buraya birini daha çekelim de onu da yiyelim’ deme çabasıdır. Ben o sofraya gelmem sayın Soylu. Ama sen o kumpasın hesabını Allah indinde de kullar indinde de vereceksin.”

“Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bir iktidar mücadelesine girdiler”

“Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bir iktidar mücadelesine girdiler. Açıklamalardan anlaşılan Soylu, Albayrak’a karşı mücadelesinde bir dönem Sedat Peker’i kullandı. Peker de ‘biz seninle ortaktık, niye şimdi bunu yapıyorsun?’ diye meydan okuyor. Bu ilişkiler öyle bir şeydir ki parmağınızı verirsiniz eliniz gider, elinizi verirsiniz kolunuz gider, kolunuzu verirsiniz yüreğiniz gider. Bunların yüreği kalmadı!”

“Cumhurbaşkanı tarihi bir yol ayrımında”

“Cumhurbaşkanı tarihi bir yol ayrımında. Alttan alta kaynayan bir yanardağın üstünü kapatmaya çalışırsa hayatının hatasını yapacak. Türkiye’yi kendisinin değil Bahçeli’nin yönettiğini, rotayı da Perinçek’in belirlediğini ortaya koymuş olacak.”

“Bahçeli ve Perinçek baskısıyla Süleyman Soylu makamında kalırsa bundan sonra kimse Cumhurbaşkanı’na itaat ve hizmet etmek düşüncesinde olmaz, gider Bahçeli’ye, Perinçek’e yaranmaya çalışır.”

“Terörle mücadeleyi biz verdik, Akar ve Ala’nın konuşma vaktidir”

“Terörle mücadeleyi biz verdik. Hulusi Akar ve Efkan Ala’nın konuşma vaktidir. ‘Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye’de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu’ydu’ demeliler. Bu onların bana borcudur.”

“Soylu, sistemin içindeki bütün aktörlere ‘Hepinizi yakarım’ mesajı veriyor”

“Ben terörle mücadele için Mehmetçik ile birlikte Silopi’deyken, Sur’dayken, Van’dayken, Ceylanpınar’dayken Süleyman Soylu benim arkamdan 3-5 kişiyle kumpas kuruyordu. Süleyman Soylu, terörle mücadeleyi bizim bıraktığımız yerden devam ettirdi. Ama bunu demokratik hukuk devletine aykırı şekilde yürüttü. Faili meçhul yok diyor, Van’da helikopterden köylü atıldı ya.”

“Soylu sistemin içindeki bütün aktörlere mesaj veriyor, ‘hepinizi yakarım’ diyor.”

“Alçakça bir iftira atıyor”

“Ben buradayım, ellerinde devlet imkânları var, soruştursunlar. Emniyete, MİT’e söylesin, çıkartsınlar. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir işe girişmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor.”

“Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı’na. Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala’ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler’in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan’a mesaj veriyor.”

“Süleyman Soylu, Mehmet Ağar’ın sisteme girmesine aracılık etti”

“2016’da ben Başbakan iken Mehmet Ağar sahnede miydi? Yoktu. Nasıl girdi sahneye? Efkan Ala İçişleri Bakanı iken Mehmet Ağar ‘90’lı yılların kadroları ile biz devredeyiz’ havalarıyla dolaşabiliyor muydu? Nasıl girdi? Süleyman Soylu’nun kendisi Mehmet Ağar’ın sistem içerisine girmesine vesile oldu, aracılık etti.”

“Soylu’nun işi ucuz kahramanlık. MKYK toplantılarında, Bakanlar Kurulu toplantısında Soylu’nun bir kez dahi terörle mücadele ile ilgili şimdi söylediği iddiaları gündeme getirdiğine bir kişi şahitlik edemez.”

“SETA’nın başında Fahrettin Altun vardı, YK Başkanı ise Serhat Albayrak”

“SETA meselesi, doğru, biz onu bir düşünce kuruluşu olarak kurduk ama sonra siyasete angaje oldu, bütün itibarını kaybetti. Soylu SETA’yı suçluyor, 2015’te SETA’nın başında kimler vardı? Beştepe’de olan Fahrettin Altun vardı. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Albayrak.”

“Biz bunların olmaması için dalga kıran gibi önünde durduk ama yalnız bırakıldık”

“Bütün AK Parti seçmenine bir kez daha buradan sesleniyorum: Sizin başınızda bulunduğum dönemde Türkiye nasıldı, AK Parti neredeydi? Ve şimdi Türkiye nereye getirildi ve AK Parti nereye geldi? Hâlâ bana ‘hocam’ diyerek bakan AK Parti seçmenlerinin vicdanlarına buradan sesleniyorum. İşte biz bunların olmaması için dalga kıran gibi bunların önünde durduk ama yalnız bırakıldık.”

“Bunlar demokrasiye inanmaz, gücü bırakmaktan korkar”

“Bunlar demokrasiye inanmaz, İstanbul seçimlerinde gördünüz. Bunlar gücü bırakmaktan korkuyorlar, çünkü kurtlar sofrasının son aşamasına geliyoruz, düşen düşene. Onun için herkes o sofrada kalmaya çalışıyor.”

“Pelikan aynı FETÖ gibi seçim kazanmadan devleti yönetmek istiyor”

“Pelikan, aynı FETÖ gibi seçim kazanmadan devleti yönetmek istiyor, itibar suikastı yaparak insanları tasfiye etmek istiyor, bürokrasiye, hukuka sızıp o sızma üzerinden ekonomik rant alanları oluşturup o ranta konmak istiyor.”

- Advertisment -