Ana SayfaHaberlerAhmet Şık’tan AK Parti sıralarına; Soylu sizi tehdit ediyor

Ahmet Şık’tan AK Parti sıralarına; Soylu sizi tehdit ediyor

Sedat Peker’in Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarını hatırlatan TİP Milletvekili Ahmet Şık: Soylu ile A Haber yayını bitti şimdi biraz gerçekleri konuşalım. Bay Bakan tehditler savurdu ama Peker’e değil. ‘Hesap sormazsam namerdim’ dedikten sonra katıldığı AKP’yi, sizleri tehdit etti.

TİP Milletvekili Ahmet Şık bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarını hatırlattı.

Şık’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Soylu ile A Haber yayını bitti. Şimdi biraz gerçekleri konuşacağız

“Sedat Peker’in ifşalarına göre TCK’nın 51 ayrı maddesi 360 kez ihlal edilmiş. Yani 360 kez suç işlenmiş. Peki açılan soruşturma sayısı kaç? Sadece 1.  Kutlu Adalı’nın katledilmesiyle, yani AKP dönemine ait olmadığı için raftan indirilen bir dosya için.

“Halk size değil mafya dediğiniz kişiye inanıyor. Halbuki aklanma fırsatı elinizde. Gelin bir meclis araştırma komisyonu kuralım. Kimin yalan söylediği ortaya çıksın. Ama siz hakikatin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz.

“Çoğu Soylu’yla ilgili olan suçlamalara karşı Bay Bakan söylenenlerin yalan olduğunu iddia etti. Yandaş medyaya çıktı. Kendi sordu, kendi yanıtladı. Bir de tehditler savurdu ama Peker’e değil. Hakaretler edip, “Hesap sormazsam namerdim” dedikten sonra katıldığı AKP’yi, sizleri tehdit etti.

“Patlayan bombalardan, çetelerden bahsedip; kendisinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı suçluyor, mafya lideri Salifov’un serbest bırakılmasında bir vekilinizin babası Mehmet Ağar’ın parmağı olduğunu söylüyor, Peker’le ilgili soruşturmanın bekletildiğini ancak talimat vermesi üzerine başlatıldığını söyleyerek dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı suçluyor. Çünkü pelikan ekibinin adamı olarak bilinen Çalışkan işe karışınca, sırtını dayadığı Berat Albayrak da oyuna dahil olmuş oluyor.”

- Advertisment -