Ana SayfaHaberlerGündemAhmet Türk: “Seçimlerde tekçi anlayışa karşı mücadeleyi büyüteceğiz

Ahmet Türk: “Seçimlerde tekçi anlayışa karşı mücadeleyi büyüteceğiz

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı’na bu yıl seçim heyecanı eşlik ediyor. Diyarbakır’da HDP öncülüğündeki kutlamalara Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri de katıldı. Kutlamalarda coşkulu kalabalığa seslenen HDP’li Ahmet Türk, “Seçimlerde tekçi anlayışa karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Kürt halkına yapılanların hesabını sormazsak yazıklar olsun bize” sözleriyle büyük alkış aldı.

Türkiye genelindeki Nevruz Bayramı kutlamalarının en renkli ve heyecanlı adresi yine Diyarbakır oldu. Kentte yapılan Nevruz kutlamalarına sadece Türkiye’den değil bölge ülkelerinden de geniş katılım sağlandı. Yapılan konuşmalarda yaklaşan seçimlerin sadece Kürt halkı için değil tüm dünya, insanlık için yeni ve demokratik bir dönemin habercisi olduğu vurgulandı, “Faşizme karşı birlikte”, “Hesap soracağız”, “Amed bizimdir” sloganları atıldı.

Kutlamalarda HDP’nin nasıl bir stratejiyle seçimlere gireceğini anlatan isim HDP’li Ahmet Türk oldu.

“Kürt halkına yapılanların hesabını sormazsak yazıklar olsun bize”

Eski Mardin büyükşehir belediye başkanı, HDP’li Ahmet Türk, Nevruz’u sadece Kürt halkı için değil tüm insanlık için özgürlük günü olarak tanımladı. Bu yıl Nevruz’un ‘değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu’ bir dönemde kutlandığını söyleyen Türk, “Bu dönemde faşizmi yıkmak için mücadeleyi esas alan bir duruşu göstermek zorundayız. Kahrolsun faşizm diyoruz” sözleriyle büyük alkış aldı.

“Tekçi anlayışa” karşı mücadeleyi yükselteceklerini dile getiren Türk, bu mücadelede temel amaçlarının demokratik cumhuriyeti inşa etmek olduğunu vurguladı. Hiçbir Kürdün AK Parti iktidarını destelemek ya da bu iktidara oy vermek gibi bir hakkı olmadığını söyleyen Türk, seçimlerde izleyecekleri stratejinin ana başlıklarını şöyle anlattı:

“Bu seçim, demokratik bir cumhuriyeti inşa etme başlangıcı olan Newroz’la birlikte bir arada mücadeleyi kararlı bir şekilde götürerek bu faşizmi yıkmaya yönelik çabalarımızı, çalışmalarımızı büyütmek zorundayız. Evet, buradan tüm Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer halen sessiz kalıyorsanız ona destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme desteklemek gibi bir hakkı yoktur. Evet, sonuçta yeni bir dünyanın, yeni bir sistemin inşası için adeta önümüzde parlak bir dönem var. Bugün bu iktidarın yarattığı kaosu ortadan kaldırmak için mücadeleyi güçlü hale getirmek gerekiyor.

“Bu Newroz ve bu dönem Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız. Yine Kürt halkına karşı yürütülen baskıcı anlayışa karşı eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yine birçok değerli arkadaşımız Selçuk Mızraklı, Gültan Kışanak bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bütün bu yapılanlara karşı eğer birliğimizi güçlü hale getiremezsek eğer bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize. Bunun kararını bugün vereceğiz. Bu Newroz’u yeniden dirilişin, yeniden uyanışın, yeniden mücadelenin günü olarak ilan ediyoruz.”

- Advertisment -