Ana SayfaHaberlerAİHM kararlarını tanımamakta artık yalnız değiliz!

AİHM kararlarını tanımamakta artık yalnız değiliz!

Türkiye’nin Demirtaş ve Kavala davalarında AİHM kararını tanımadığı gibi Rusya Adalet Bakanı da Navalny’nin acilen serbest bırakılmasını isteyen AİHM’e cevap verdi: “Rusya’nın yargı sistemine açık ve ilkel bir müdahale.” 2020 yılında AİHM’de en çok mahkûmiyet alan ülke sıralamasında Rusya birinci, Türkiye ikinci sırada yer almıştı.

AİHM, “yaşamına yönelik riskin niteliğini ve kapsamını” gerekçe göstererek Rusya’dan Navalny’yi derhal serbest bırakmasını istedi. Bunu isterken de net ifadeler kullandı: “Bu tedbir derhal uygulanacaktır.”

AİHM’nin bu talebini reddeden Rusya Adalet Bakanı Konstantin Çuyçenko, AİHM kararı için “Rusya’nın yargı sistemine açık ve ilkel bir müdahale” dedi.

Rus haber ajanslarına konuşan Çuyçenko, “Bu talep temelsiz ve hukuka aykırı, çünkü talepte mahkemenin böyle bir karar vermesine izin veren tek bir gerçek veya yasal norm belirtilmiyor” diye konuştu.

Avrupalı yargıçların bunu çok iyi bildiğini belirten Rus bakana göre, “Avrupalı yargıçlar, Avrupa Konseyi kurumlarıyla yapıcı ilişkilerin yeniden kurulmasını daha da zorlaştıracak siyasi bir karar verdi.”

(Kaynak: Selman Cömer/ Karar.com)

- Advertisment -