CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında verilen bir tazminat davası hakkında kabul edilmezlik kararı veren Anayasa Mahkemesi Dairesi’nde görev yapan yargıç İrfan Fidan’ın tarafsız olmadığını iddia etti ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu.
Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında verilen tazminat kararına karşı bireysel başvuru yoluna gitmiş, Fidan’ın arasında yer aldığı beş kişilik yargıç heyeti davanın kabul edilemez olduğuna hükmetmişti.
Fidan’ın 2020 yılında kendisine karşı bir konuşması nedeniyle manevi tazminat davası açtığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Fidan’ın tarafsız bir Anayasa Mahkemesi üyesi olmadığını ileri sürdü ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’e başvurdu.
AİHM, bu hafta tarafların savunmalarını ve süreç hakkındaki hukuki argümanlarını iletmelerini talep etti.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.