Ana SayfaHaberlerAK Parti çevrelerinde Monako’da ıstakoz ve Maldivler’de tatil isyanı: “Politik denyoluk”

AK Parti çevrelerinde Monako’da ıstakoz ve Maldivler’de tatil isyanı: “Politik denyoluk”

Önce AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozu paylaşması, ardından AK Parti eski milletvekili ve 31 Mart’ta MHP’nin kazandığı Çankırı’dan belediye başkan adayı Hüseyin Filiz’in Maldivler’den paylaştığı aile tatili fotoğrafları, AK Parti çevrelerinde tepkiye neden oldu. AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel: “Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz.” AK Parti eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci: “Partimizden defolup gidin kardeşim.” İsmail Kılıçarslan: “Bu ‘politik denyoluk’ örneğidir.” Sibel Erarslan: “Mağlubiyette sorumluluğunuz olmadığı gibi üzüntünüz de yok anlaşılan.”

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Instagram hesabından Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozu paylaşması ile, ardından AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Çankırı belediye başkan adayı olan eski milletvekili Hüseyin Filiz’in Maldivler’den tatil paylaşımı yapması, AK Parti çevrelerinde tepki çekti.

AK Parti eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, ıstakoz paylaşımı üzerine Bursalı’yı sert bir şekilde AK Parti’den istifa etmeye çağırdı:

“Milletimiz geçim sıkıntısındayken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco’da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Partimizden defolup gidin kardeşim.”

Istakoz ve Maldivler paylaşımlarına gösterilen diğer tepkiler…

“Hem halktan kopuk hem görgüsüz”

AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel: “Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz.”

“Politik denyoluk”

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan: “Memleketin ekonomik durumu belliyken, doğru ya da yanlış olmasından bağımsız şekilde söyleyeyim, AK Parti’ye ‘dava’ nazarıyla bakan milyonlarca sıradan insan çeşitli sebeplerle kırgın hatta öfkeliyken gittiğin ve pahalı olduğu bilinen tatili gözümüzün içine sokmak en hafif tabirle ‘politik denyoluk’ örneğidir.”

“Anlaşılan, mağlubiyette sorumluluğunuz olmadığı gibi üzüntünüz de yok”

Star.com.tr yazarı Sibel Eraslan: “Her halde seçimlerin kaybedildiğine üzülen şurada birkaç kişiyiz? Bayram gününde, gittiğiniz tatilleri, yediğiniz içtiğinizi rahat rahat sergileyebildiğinize göre, bu mağlubiyette hiçbir sorumluluğunuz olmadığı gibi üzüntünüz de yok anlaşılan.”

Misvak Caps: “Temizlik şart”

AK Parti destekçisi Misvak Caps hesabından da Bursalı’ya sert tepki geldi.

Misvak Caps, Bursalı’nın gönderisindeki ıstakoz fotoğrafını “İçimizdeki ‘AKP’liler keyif peşinde! AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı nerede hata yaptığını sorgulamak yerine, Monako’da keyif çatıp ıstakoz keyfinin fotoğrafını İnstagram hikayesine paylaşıyor! Temizlik şart!” mesajıyla paylaştı.

Bursalı ve Filiz’e AK Parti destekçisi başka yorumcular ve hesaplardan da tepki geldi.

Bursalı: “Cumhurbaşkanımızın da bu sebeple hedef alınmasından dolayı üzüntüm sonsuzdur”

Şebnem Bursalı tepkiler üzerine X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Yoğun geçen seçim çalışmalarımız ardından yurtdışında yaşayan ailem ve yeğenlerimle bayram tatilini geçirmek üzere gittiğimiz bir restoranda hiç adetim olmayan bir yemek paylaşımı yapmam kamuoyunda haklı tepkiye sebep olmuştur. 30 yıllık gazeteci ve şimdi de milletvekili olarak sosyal medya paylaşımlarımda bugüne kadar yapmadığım bu hata için tüm kamuoyundan özür dilerim. Mensubu bulunmaktan onur duyduğum partim ve yolunda yürümekten her nefesimde şeref duyduğum sn Cumhurbaşkanımızın da bu sebeple hedef alınmasından dolayı üzüntüm sonsuzdur.

Asla kötü niyet taşımayan ve yazılan hiçbir ücretle yakından uzaktan ilgisi olmayan yiyecek ve konuyla ilgili samimi üzüntümü ifade ederken, bunu fırsat bilip Antalya’daki teleferik faciasını unutturmak üzere gündem değiştirmeye çalışanları da çok iyi anlıyorum!

İstanbul’un göbeğinde 29 insanımızın hayatını kaybettiği, Antalya’da göz göre göre ihmal sonucu günahsız insanlarımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve saatlerce mahsur kaldığı elim olayla ilgili tek bir söz etmeyenlerin, ne amaçla bu olayı çarpıttığını da biliyoruz! Kamuoyuna saygıyla sunarım.”

Filiz: “2018’den bu güne kadar hiçbir yerde aktif görevim yok”

Maldivler tatili nedeniyle tepki çeken Hüseyin Filiz de X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“2018 yılında milletvekilliği görevimi tamamlamış durumdayım ve 2018’den bu güne kadar hiçbir yerde aktif görevim yok (Belediye başkanlığı adaylığım dışında)… Ayrıca 40 yıllık sanayici ve iş adamıyım. Ailemle torunlarımla yapmış olduğum bir tatil üzerinden maksatlı, haksız ve haddini aşan sözler söylüyorsunuz, torunlarım hakkında yorumlar yapıyorsunuz… Yapmayın!”

- Advertisment -