Ana SayfaHaberlerÜtüsüz bayrak asan işçilere, AK Parti - CHP işbirliği ile 10 yevmiye...

Ütüsüz bayrak asan işçilere, AK Parti – CHP işbirliği ile 10 yevmiye kesme cezası

Kars'ın Arpaçay ilçesinde, AK Partili belediye tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçeye asılan bayrakların bir kısmının ütüsüz olması sosyal medyada gündem oldu. Konuyu paylaştığı video ile gündeme getiren eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, daha sonra ise belediye başkanı Erçetin Altay'ın kendisini aradığını ve “Bir hata yaptık. Buna bir gerekçe bulmayacağız. Bayrağı ütüsüz asan işçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik. Bayrakların yerine de ütülenmiş bayrakları astık. Bizim vatan ve bayrak sevgimizi herkes bilir’’ dediğini duyurdu.

Eski CHP milletvekili ve Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Kars’ın Arpaçay ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için AK Partili belediye tarafından asılan bayrakların ütüsüz olduğunu gösteren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Yarkadaş, paylaşımına şu notu düştü:

“Memleketim Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bayrağımıza büyük saygısızlık. AKP’li Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın yönettiği belediye, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçenin meydanına hiç utanmadan bu bayrakları astırdı. Dostum İbrahim Bartan’ın çektiği görüntüleri izlerken utandım!”

Barış Yarkadaş’ın paylaşımının ardından konu sosyal medya gündemine oturdu. Cumhuriyet, T24, KRT, Aykırı gibi internet siteleri “ütüsüz bayrak asılması” haberini verdi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/akpli-belediyenin-cumhuriyet-bayraminda-kirisik-bayrak-asmasi-tepki-cekti-1880817

Birçok Atatürkçü, muhalif isim de yaptıkları paylaşımlar ile Arpaçay Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tuttu. Bayrakların ütüsüz asılmasına “saygısızlık” diyen de vardı, belediye başkanı Erçetin Altay’ın yerine kayyum atanmasını isteyen de.

Belediye Başkanı Altay: “İşçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik”

 Eleştirilerin ardından Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, CHP’li Barış Yarkadaş’a konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Resim

Altay, “Bir hata yaptık. Buna bir gerekçe bulmayacağız. Bayrağı ütüsüz asan işçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik. Bayrakların yerine de ütülenmiş bayrakları astık. Bizim vatan ve bayrak sevgimizi herkes bilir’’ dedi.

- Advertisment -