Ana SayfaHaberlerAK Parti içindeki tartışmayı Soylu kazandı

AK Parti içindeki tartışmayı Soylu kazandı

Bakan Gül'ün karşı çıktığı Bakan Soylu'nun ise 'terörle mücadelede işimize yarıyor' dediği düzenlemelerin uzatılmasının da yer aldığı teklif, Meclis'e sunuldu. FETÖ'cü darbe girişimi sonrası bazı uygulamaların süresinin uzatılmasına yönelik teklifin içinde devlet memurlarının kolayca ihraç edilmesine, gözaltı süresinin belli durumlarda 12 gün uygulanmasına, şirketlerin ve kişilerin mallarına el konmasına olanak veren maddeler var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’cü darbe girişimi sonrası bir OHAL kararnamesiyle getirilen, sonra da diğer bütün OHAL kararnameleri gibi yasa haline de dönüşen bazı uygulamaların süresini uzatmaya hazırlanıyor.

Bu konudaki yasa teklifi AK Parti içindeki yoğun tartışmaların ardından Meclis’e sunuldu. Hükümette Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yasaların uygulama süresinin uzatılmasına karşı çıktığı, buna karşılık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Terörle mücadelede çok işimize yarıyor, uzatılmalı” dediği düzenlemeler arasında devlet memurlarının kolayca ihraç edilmesine, gözaltı süresinin belli durumlarda 12 gün uygulanmasına, şirketlerin ve kişilerin mallarına el konmasına olanak veren maddeler var.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; dün itibarıyla TBMM’ye sunulan OHAL sonrası yasal düzenlemeleri öngören teklifin de Soylu’nun istediği maddeler içerdiği belirtiliyor.

BAKAN GÜL ‘YARGIDA REFORM’LA ÇELİŞECEĞİ GÖRÜŞÜNDE

AK Parti içindeki bir grubun, “2023 seçimlerine az bir süre kala OHAL sonrası düzenlemelerin 31 Temmuz sonrasında da üç yıl süreyle uzatılacak olmasının, iktidara “bir yarar sağlamayacağı” görüşünü savunduğu dillendirilirken, bu ekip içinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de olduğu belirtiliyor. Bakan Gül’ün, “AK Parti iktidarının bir yanda yargı alanında reform olarak nitelendirilen atılımları yaparken diğer yanda OHAL sonrası yasal düzenlemeyi uzatmak istemesinin bir çelişki olacağı” görüşüne sahip olduğu dile getiriliyor.

Teklifin Meclis’e sunulmasıyla birlikte de AKP içinde “Soylu ve ekibi kazandı” değerlendirmeleri yapılıyor. Cumhur İttifakı paydaşı MHP’nin, kırmızı çizgisinin “terörle mücadele” olduğuna dikkat çekilirken Soylu’nun da bu nedenle “en büyük desteği MHP’de bulduğu” ifade ediliyor.

- Advertisment -