Ana SayfaHaberlerAK Parti il başkanını askeri törenle karşılayan komutan görevden alındı

AK Parti il başkanını askeri törenle karşılayan komutan görevden alındı

Tunceli Valiliği, AK Parti Tunceli il başkanı için askeri tören düzenlenen Çemişgezek Jandarma Karakolu’nda yaptırdığı inceleme sonrasında karakol komutanı astsubay başçavuş A. Y.’yi görevden aldı. CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, komutanın merkeze çekildiğini, ilgili soruşturmanın da sürdüğünü açıkladı.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Dersim Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyareti sırasında askeri törenle karşılanmasına tepkiler sürerken Tunceli Valiliği’nin başlattığı inceleme sonrasında karakol komutanı A. Y. görevden alındı.

Karşılamada Özaydın’ın yanı sıra AK Parti Çemişgezek ilçe başkanı Uğur Oğuz Köse ile Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da bulundu. Askeri tören kıtasını selamlayan Özaydın, karakol komutanlığından brifing de aldı.

Özaydın’ın ziyaretine ilişkin fotoğraf ve bilgiler AK Partili Çemişgezek Belediyesi’nin Twitter hesabından kamuoyuna duyuruldu. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde böylesi bir karşılama olmadığına ilişkin tepkiler gelince belediye, ziyaretle ilgili paylaşımı Twitter hesabından sildi.

Halk TV muhabiri Ferit Demir olayı “TSK tarihinde böyle bir karşılamanın örneği yok. Eskiden bu törenlerle başbakan, bakanlar ve valiler karşılanıyordu. Askeri yetkililer olayı doğruluyor. Karakol jandarma komutanının inisiyatifi ile gerçekleştiğini söylüyorlar. İl jandarma komutanlığı ya da il valiliğinin, ilçe jandarma komutanlığının böyle bir talimatının olmadığını söylüyorlar” diye anlattı.

Tunceli Valiliği de olayla ilgili inceleme başlatıldığını sosyal medyadan duyurdu.

Valilik, “27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Komutan merkeze çekildi

DHA’nın haberine göre valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası karakol komutanı astsubay başçavuş A. Y. görevden alındı.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, komutanın merkeze çekildiğini, hakkında başlatılan soruşturmanın da devam ettiğini açıkladı.

Şaroğlu “Bir siyasetçi olarak bu görüntüleri tasvip etmiyorum. Şanlı Türk ordusunun bu görüntülerle gündeme gelmesi kabul edilebilir bir durum değil” dedi. Şaroğlu, görevden almanın kendisinin valilik ve jandarma komutanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrasında alındığını söyledi:

“Komutan hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini öğrendim. Başlatılan soruşturma kapsamında bir jandarma heyetinin de karakola giderek gerekli soruşturmayı yürütecekleri bilgisi bana verildi. Biz de bu durumun takipçisi olacağız.”

- Advertisment -