Ana SayfaHaberlerAK Parti Kadın Kolları, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde eş zamanlı...

AK Parti Kadın Kolları, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu.

‘Sözde bizimle görünen kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci’

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz’da Yeni Akit’te yazdığı “AKP’nin papatyaları” yazısında AK Parti içindeki bazı kişilerin hem uluslararası fonları hem de kamu fonlarını kullandığını, “yeşil sermaye”den destek aldığını söylemiş, onları Semra Özal’ın papatyalarına benzetmiş, bu kişilerin “fahşa”ya destek olduğunu iddia etmişti. 

Bunun üzerine suç duyurusunda bulunan AK Parti Kadın Kolları’nın başkanı Lütfiye Selva Çam, bugün partisinin genel merkezinde basının karşısına çıktı ve şöyle konuştu:

“Partimizin içinde bir fitne ve bölünme vesilesi olacağı beklentisi ile sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen ama aslında kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci ve sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmadık, susmayacağız. Bizlerin bu toplantıyı tertip etmemize neden olan kadınlarımıza yönelik ağır hakaretlerle dolu içerik, artık teşkilatlarımızda bardağı taşıran son damla olmuştur. İllerimizde partimize ve davamıza gönül veren kadınlarımızın ve ailelerinin tepkilerine rağmen, şu ana kadar herhangi bir pişmanlık, mahcubiyet ve rücu etme çabasının olmadığını görmüş bulunmaktayız. Aksine, inançlarımızın ve değerlerimizin istismarı üzerinden yanıltıcı yazı ve paylaşımlara devam edilmiştir. Dünyanın her bir köşesinde fesatlık, sapkınlık, ahlaksızlık ve azgınlık yaygınlaşırken bizler asla duyarsız kalmadık, kalmayacağız. Değişik kademelerde, hiçbir gelir ve menfaati olmadan görevini yapmaya çalışan kadınlarımıza hakaret eden, o kirli ve çirkin zihniyeti kınıyoruz. Genel merkezimiz, köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, AK Partili  kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle yargıya başvurmuştur.”

Partinin İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde bir basın toplantısı düzenledi. İlhan, şu ifadeleri kullandı:

“AK Kadınlar dürüst, ahlaklı ve vatansever insanlardan oluşmaktadır. Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yakıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez.”

Abdurrahman Dilipak ise suç duyurusunun ardından Twitter hesabından “Görelim mevlam neyler. Neylerse güzel eyler” yazdı.

- Advertisment -