Ana SayfaHaberlerAK Parti Küçükçekmece adayının seçim çalışması sırasında silahlı saldırı. Ali Yerlikaya: 1...

AK Parti Küçükçekmece adayının seçim çalışması sırasında silahlı saldırı. Ali Yerlikaya: 1 vatandaşımız yaralandı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda 1 kişinin yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır", AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: "Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır", İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız", AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: "Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek."

İstanbul’da AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Erdoğan: “Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır”

“AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır.”

Ali Yerlikaya: “Saldırıda bir vatandaşımız yaralandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

“Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.

Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır.

Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır.

Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum.

Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum.”

Ömer Çelik: “Kesin olmamakla beraber seçim çalışmamızı hedefleyen ama bir vatandandaşımızın da ağır yaralanmasına sebep olan bir olay”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

“Kesin olmamakla beraber seçim çalışmamızı hedefleyen ama bir vatandandaşımızın da ağır yaralanmasına sebep olan bir olay olarak gözüküyor. Seçim çalışması noktasını hedef alan bir saldırı olması herkeste “farklı bağlantı olabilir mi?” diye soru aklına getiriyor. Bir şey söylemek için çok erken ama sandığa giderken vatandaşlarımız üzerinde birileri endişe mi yaymaya çalışıyor diye sorular gündeme geliyor.”

Sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yapan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız.”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de mesajında şunları söyledi:

“Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın @yeniay_aziz ’ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleşen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Küçükçekmece Adayımız, teşkilatımız ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır!”

- Advertisment -