Ana SayfaHaberlerAK Parti’de "İsrail’le savaş" tartışması: “İşin değil az sus”, “Hangi konuda kendisine...

AK Parti’de “İsrail’le savaş” tartışması: “İşin değil az sus”, “Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir”

Yiğit Bulut’un İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı iddiası, AK Partili isimlerden tepki aldı. Mehmet Metiner: “Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir.” Eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci: “İşin değil kardeşim az sus! Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür.” Bulut, Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta “Bu terör devleti durdurulmazsa vadedilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu’ya çevirecek” dediği videoyla cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut’un, İsrail’in Türkiye’ye saldıracağını iddia etmesi, AK Partili isimler arasında tartışma başlattı.

Bulut, dün (24 Eylül) X hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 79’uncu Genel Kurulu’ndaki konuşmasının videosunu alıntıladığı ve Türkiye’nin BRICS’e üyelik başvurusuyla ilgili yorumlarda bulunduğu paylaşımında İsrail’in Türkiye’ye saldıracağıyla ilgili şu ifadelere yer vermişti:

“İsrail kısa bir süre içinde Mescid-i Aksa ve diğer kutsallarımıza saldıracak. Arkasından sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca belirttiği gibi hedef Türk yurdu olacak!”

“Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir”

Bulut’un bu iddiasına AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner ve eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci’den tepki geldi.

Metiner, X hesabından Bulut’la ilgili şu mesajı paylaştı:

“Bu ismin hâlâ Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı sıfatıyla konuşuyor, hâlâ o koltukta oturuyor olmasına bilmem ki ne demeli! Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir! Hiçbir konuda kendisine danışılmadığı halde o payeyi kullanıyorsa o da apayrı bir ayıp!”

“Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür”

Eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci de Bulut’un çıkışı hakkında X hesabından şunları yazdı:

“Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın? Parti sözcüsü müsün? Genel Başkan Yardımcısı mısın? Dış politika sahasında bu şekilde ortalığı velveleye veren açıklamayı, yetkin olmadığı halde, alanın olmadığı halde, anlamadığın konular olduğu halde hangi kafa ile yapıyorsun? Bu hususta bir risk görüyorsa, TSK’mız orada, Savunma Bakanlığımız orada, istihbaratımız orada! Senin bu konudaki beyanına mı ihtiyacı var ülkenin?

Teğmenler olayında vesayete karşı duran tabana, parti yetkililerine, bakanlara, partinin öz ve evlatlarına ‘çer çöp’ dedikten sonra, İsrail çıkışı ile, ‘göze girmek’ için parende attığını görüyorum. Ama yetkin yok, işin değil kardeşim az sus!

Son söz de aziz milletimize! Milletimiz müsterih olsun. Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle ünlüdür. Devletimiz güçlüdür, istihbaratımız güçlüdür, abuk subuk totoculatın beyanlarını lütfen dikkate almasınlar.”

Bulut’tan cevap: “Cumhurbaşkanımız ne diyor anlamaya çalışın”

Bulut, kendisine gelen tepkilere karşılık verdiği tweetinde, Erdoğan’ın 15 Mayıs’taki AK Parti Meclis Grup Toplantısı konuşmasından paylaştığı bir video kesitini paylaşarak şöyle yazdı:

“Daha sayın Cumhurbaşkanımızın aylar önce yaptığı konuşmayı dinlemeden, anlamadan bana laf etmek için ortalığa dökülenler! İyi dinleyin! Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor anlamaya çalışın!”

Erdoğan “terör devleti durdurulmazsa gözünü Anadolu’ya çevirecek” demişti

Erdoğan, 15 Mayıs’ta partisinin grup toplantısındaki konuşmasında şunları söylemişti:

“Bu azgın devlet, bu terör devleti durdurulmazsa vadedilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu’ya çevirecek. İsrail, Gazze’de sadece Filistinlilere saldırmıyor. Bize saldırıyor bize. Hamas, Gazze’de Anadolu’nun ileri hat savunmasını yapıyor. Bunu göremeyecek kadar kör müsünüz?”

- Advertisment -