Ana SayfaHaberlerGündemAK Parti’den Cumartesi Anneleri’nin 1000. buluşması için açılım

AK Parti’den Cumartesi Anneleri’nin 1000. buluşması için açılım

Cumartesi Anneleri’nin İstanbul Galatasaray Meydanı’ndaki haftalık buluşmaları 25 Mayıs’ta bininci haftasına girecek. Bir yıldır kıstılı sayıda kişiyle Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına izin verilen Cumartesi Anneleri, 1000. Buluşmalarını geniş bir katılımla yapmak için valiliğe başvurdu. CHP de kitlesel olarak buluşmaya katılma çağrısı yaptı. Cumartesi Anneleri için izni AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin açıkladı: "Valilik ile görüştüm, Cumartesi Anneleri bu hafta toplantılarını yapacak”

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için 1995’ten beri Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan ancak her seferinde polis müdahalesi gören Cumartesi Anneleri’nin 1000.buluşmasına hükümetten yasal izin çıktı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, bininci hafta buluşmasına izin verileceğini açıkladı.

Cumartesi Anneleri’nin İstanbul Galatasaray Meydanı’ndaki haftalık buluşmaları 25 Mayıs’ta bininci haftasına girecek.

Cumartesi Anneleri temsilcileri bininci buluşma öncesinde tüm siyasi partileri ziyaret ederek gözaltında kayıpların faillerinin bulunması için çabaların artırılmasını, eylem yapan annelere de polis müdahalesi olmamasını istediler.

Cumartesi Anneleri’nin kendisini de ziyaret ettiğini TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin duyurdu.

Zengin; Cumartesi Anneleri ile görüştükten sonra içişleri bakanı ve İstanbul valisiyle de konuyu değerlendirdiğini ve olumlu sonuçlandırdığını açıkladı:

“Ayın 25’inde (25 Mayıs) toplantılarının 1000’incisini yapacaklar. Biraz evvel Sayın valimizle de teyit ettim. Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler. Zaten her hafta yapmaya devam ediyorlar. Daha geniş bir katılımla bu hafta toplantılarını yapacaklar. Burada ince bir çizgi var. Bizim için Cumartesi Anneleri’nin hassasiyetleri, acıları önemli ama bu acılardan yola çıkarak bir farklı yöne yönelinmesine de bunun suistimal edilmesine de müsaade etmemek gerekiyor. Bize düşen hukuken de yapılması gerekenlerin takibidir.”

CHP “Galatasaray Meydanı’nı açın” çağrısı yapmıştı

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta buluşmasına düzenlenen polis saldırısında 23 kişi gözaltına alınmış, 46 kişiye ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Ancak Anayasa Mahkemesi kendisine yapılan başvurular sonrasında iki ihlal kararı vermiş, Cumartesi Anneleri’nin toplantı ve gösteri hakkı olduğu ve bu hakkın sağlanması gerektiğine hükmetmişti.

CHP de hükümete “Anayasa’yı uygulayın, Cumartesi Anneleri’ne Galatasaray Meydanı’nı açın” çağrısı yapmıştı

- Advertisment -