Ana SayfaHaberlerAK Partili Ensarioğlu'ndan Demirtaş'a övgüler: "İyi bir siyasetçi. Ağzı laf yapan, espri...

AK Partili Ensarioğlu’ndan Demirtaş’a övgüler: “İyi bir siyasetçi. Ağzı laf yapan, espri yapan, şarkı söyleyen sempatik bir siyasetçi”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: "Demirtaş Kürtler için yeni bir sembol, yeni bir lider olmak istiyor", "İyi bir siyasetçi. Ağzı laf yapan, espri yapan, şarkı söyleyen sempatik bir siyasetçi", "Bu önemli bir çıkıştır. Rastgele bir çıkış değil. Başak Hanımefendi siyasetçi değil, siyasetçi eşidir. Eşi, iyi bir siyasetçi, kendisi siyasetçi değil. Ama önemli bir sembolik isimdir. Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, KRT TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ensarioğlu, 7 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili şunları söyledi:

“Demirtaş Kürtler için yeni bir sembol, yeni bir lider olmak istiyor”

“İyi bir siyasetçi. Ağzı laf yapan, espri yapan, şarkı söyleyen sempatik bir siyasetçi. İçeride kaldığı süre içerisinde de gençlerin çok ciddi bir şekilde sempatisini kazanan bir Demirtaş var. Bu Selahattin Demirtaş bir yol ayrımında. Yıllardır içeride. Mağduriyeti var. Dışarıda ona karşı büyük bir sempati birikmiş. Yeni bir aktör, yeni bir lider olabilir mi Kürtler için? Bağımsız bir lider olabilir mi?”

“Şu anda o kesim için bu sembol isim diyelim ki Öcalan’dır. Öcalan yaşlandı, fikirleri de rağbet görmüyor artık güç odaklarında Kandil’de vs. Demirtaş’ın yaşadığı mağduriyet, içeride olması onun milletin HDP’den istediği ve eleştirdiği şeyleri değerlendirmesine ve ‘yeniden bir liderlik, yeni bir sembol’ çıkartma arayışına girmesine sebep oldu.”

“Demirtaş’ın son savunması aslında sokaktaki Kürtlerin duymak istediği, beklediği ve hoşuna giden şeylerdi. Sadece Türkiye’deki değil Suriye’deki, Irak’taki, İran’daki Kürtlerin de hoşuna giden şeylerdi. Yani o marjinal sola Kürt oylarını peşkeş çeken Selahattin Demirtaş’tan sokaktaki Kürdün eleştirilerine kulak veren ve buradan da bir liderlik çıkartabilecek bir açıklamaydı Demirtaş’ın savunması.”

“Başak Demirtaş’ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır”

Ensarioğlu, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den İBB adaylığı için başvuru yapması hakkında ise şunları söyledi:

“Bu önemli bir çıkıştır. Rastgele bir çıkış değil. Başak Hanımefendi siyasetçi değil, siyasetçi eşidir. Eşi, iyi bir siyasetçi, kendisi siyasetçi değil. Ama önemli bir sembolik isimdir. Bazen bazı seçimler, bazı şeyler ve sembolik isimler üzerinden de yürüyebilir.”

“Eşini ziyaret etti aklına geldi, orada sohbet ettiler, ya bir başvur durumu değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmayacağını herkes biliyor. Amacı belediye başkanı olmaksa Diyarbakır Belediye Başkanı da olabilirdi. Daha iyi de oy alırdı. Amaç belediye başkanı olmak değil.”

“Başak Demirtaş en fazla İstanbul’dan oy alabilecek isimdir. Selahattin Bey içeride, halkın ona duyduğu sempati ve mağduriyetten dolayı oy verecektir. En iyi oyu da onunla alır. Bu CHP’ye, “Siz bize üç ilçeyi vermezseniz İstanbul Büyükşehir’i de unutun” demektir. Çünkü Başak Demirtaş’ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır. Açık ara farkla AK Parti alır. Ya bu pazarlıkta eli güçlendirmek için söylenen bir şeydir ya da normal bir siyasi parti gibi davranalım. Bağımsız bir siyasi parti gibi davranalım. Başkası yerine dayak yemeyelim demektir.”

- Advertisment -