Ana SayfaHaberlerAK Partili vekilden AYM’nin zorunlu din dersi kararına tepki: “Yakın tarihimizin en...

AK Partili vekilden AYM’nin zorunlu din dersi kararına tepki: “Yakın tarihimizin en büyük ihaneti”

Anayasa Mahkemesi, inancına uygun olmadığını belirterek çocuğunun zorunlu din dersinden muaf tutulması talebi reddedilen bir vatandaşın başvurusunu haklı bularak, din ve vicdan hürriyetinin ihlâl edildiğine karar verdi. AK Parti milletvekili Mehmet Akif Yılmaz karara sert tepki gösterdi: “Türkiye Müslümanlarına Ramazan hediyesi. Yazıklar olsun. İslam diyarı Türkiye’mizin Anayasa Mahkemesi bir Yunanistan, Finlandiya, Norveç, İsveç kadar olamadı.”

Anayasa Mahkemesi, çocuğunun zorunlu din dersinden muaf tutulması talebi reddedilen bir vatandaşın yaptığı başvuruda, din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiğine karar vermişti.

Karara tepki gösteren AK Parti Kocaeli milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi’ni hedef alarak şunları yazdı:

“Adı ‘Barış’ olan, insanlığa kardeşliği, eşitliği ve iyiliği yaymayı öğreten yüce dinimiz İslam’ın okullarımızda neslimize öğretilmesi ‘insan hakları ihlali’ imiş. Anayasa Mahkememiz böyle buyurmuş. Türkiye Müslümanlarına Ramazan hediyesi. Yazıklar olsun!

“İslam diyarı Türkiye’mizin Anayasa Mahkemesi bir Yunanistan, Finlandiya, Norveç, İsveç kadar olamadı. 300 yıldır sömürge zihniyetiyle dünyanın kanını emen, 40 yıldır PKK terör örgütünü silahlarıyla besleyen Avrupa’nın ‘sarı saçlı mavi gözlü insan hakları’ yalanına boyun eğdiler!

“Müslümanlıkla yoğrulun yurdumda İslam’ın öğretilmesini ‘İnsan hakkı ihlali’ olarak yaftalamak, yakın tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olmuştur. Bu ihanete Aziz Milletimiz asla izin vermez!”

- Advertisment -