Ana SayfaHaberlerAK Partili vekilin boşanma davası açtığı eşi: “70 milyon TL tazminat istiyor;...

AK Partili vekilin boşanma davası açtığı eşi: “70 milyon TL tazminat istiyor; yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah”

Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban, sosyal medya hesabından AK Parti Erzurum Milletvekili olan eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun kendisine boşanma davası açtığını ve 50 milyon TL’si maddi, 20 milyon TL’si ise manevi olmak üzere 70 milyon TL tazminat talep ettiğini öne sürdü: “Tamamen yalan ve iftiralarla dolu olan bir boşanma dilekçesi, haysiyetimi, onurumu çiğnemiştir. Şunun bilinmesini isterim ki bundan sonra açıklayacağım bilgiler, dokümanlarla uğrayacağım ölüm tehdidi, zararlardan tamamen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu sorumludur. Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah.” Zehra Taşkesenlioğlu’nun ağabeyi olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı ve FETÖ’nün kapatılan finans kurumu Bank Asya’nın eski genel müdürü. 2019’da evlenen çiftin nikah şahitliğini Erdoğan yapmıştı.

Ünsal Ban, yaptığı paylaşımlarda, eşinin iftiralarla dolu bir dilekçe ile boşanma talebinde bulunduğunu öne sürerek başına bir şey gelirse sorumlusunun Zehra Taşkesenlioğlu ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı olan kardeşi Ali Fuat Taşkesenlioğlu olacağını duyurdu.

Ünsal Ban’ın paylaşımları şöyle:

“Sevgili dostlar 2019 yılında evlilik yaptığım Zehra Taşkesenlioğlu tamamen yalan ve iftiralarla dolu bir dilekçe ile benden maddi 50 milyon manevi 20 milyon para istemektedir. Kamuoyuna duyurulur…

Bundan sonra bende açık olmak zorundayım… Her şeyi yazma hakkım doğmuştur.

Tamamen yalan ve iftiralarla dolu olan bir boşanma dilekçesi, haysiyetimi, onurumu çiğnemiştir.

Şunun bilinmesini isterim ki bundan sonra açıklayacağım bilgiler, dokümanlarla uğrayacağım ölüm tehdidi, zararlardan tamamen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu sorumludur.

Zehra Taşkesenlioğlu evlenince bana 2.500.000$ vermiş. Nasıl vermiş, nerede vermiş, o kadar parası var mıymış muamma. ‘Şirketimde o kadar para vardı’ diyor. Bakılacak kayıtlara…

Madem o kadar parası varmış göreceğiz. Yalan yalan yalan yazmayacaktınız. Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah.”

Nikah şahitliklerini Erdoğan yapmıştı

Zehra Taşkesenlioğlu ile Ünsal Ban 28 Nisan 2019’da İstanbul WOW Otel’de yapılan nikah töreni ile dünya evine girmişti.

Çiftin nikahına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar katılmıştı.

Nikahın ardından çifte mutluluk dileyip, damada da nasihatte bulunan Erdoğan, “Kızımız sana emanet, ona göre iyi bak” demişti.

Ünsal Ban, 2015 seçimleri öncesi Nevşehir’den AK Parti milletvekili aday adayı olmuştu.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Bank Asya’nın eski genel müdürü

Zehra Taşkesenlioğlu’nun ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu aynı zamanda FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Bank Asya’nın da eski Genel Müdürü.

1996-2012 arası Bank Asya’da yönetici görevlerde bulunan Ali Fuat Taşkesenlioğlu daha sonra Halk Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve genel müdürü oldu. Taşkesenlioğlu, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı da ABD’ye gönderen isim olarak biliniyor.

2018 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına atanan Ali Taşkesenlioğlu geçtiğimiz Nisan ayında bu görevden alınmıştı.

- Advertisment -