Ana SayfaHaberlerAK Partili vekillerden, kendisini hedef alan AK Parti destekçisi ‘trol’ için Şentop’a...

AK Partili vekillerden, kendisini hedef alan AK Parti destekçisi ‘trol’ için Şentop’a tavsiye: “Sahibiyle görüşün…”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti içindeki bir hizip adına hareket ettiği iddia edilen sosyal medya ‘trolü’ için açıklamalarda bulundu: “Kimin kiminle olduğunu, kimin adamı olduğunu, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam sosyal medya paylaşımı olunca vekil arkadaşlar, ‘sahibi ile görüş’ dediler. Ben onu doğru bulmam. Düz siyaset yaparım. Siyasette numara, hile gibi şeyler bana çok uzaktır. Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım, ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa bunu usulüyle yapmalı.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti destekçisi sosyal medya ‘trollerinin’ önde gelenlerinden ‘Cumhur Frankfurt’la Twitter’daki dünkü (19 Nisan) atışması hakkında bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu.

‘Cumhur Frankfurt’un kendisini hedef alan paylaşımı sonrası başka vekillerin kendisine “sahibi ile görüş” dediğini belirten Şentop şunları söyledi:

“Uzun zamandır kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Bununla hep mücadele ettik bugüne kadar. Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin adamı olduğunu, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor.

“Akşam sosyal medya paylaşımı olunca vekil arkadaşlar, ‘sahibi ile görüş’ dediler. Ben onu doğru bulmam. Düz siyaset yaparım. Siyasette numara, hile gibi şeyler bana çok uzaktır. Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım, ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa bunu usulüyle yapmalı.”

‘Cumhur Frankfurt’ adlı Twitter hesabını kullanan kişinin AK Parti içinde bir hizip adına hareket ettiği iddia ediliyor.

Mustafa Şentop, devletin elindeki vatandaşlara ait bazı kimlik bilgilerinin hacker’larca ele geçirildiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu ile birlikte. Şentop ile ‘Cumhur Frankfurt’ arasındaki atışma, ‘Cumhur Frankfurt’un geçmişte Haskoloğlu’nu mecliste ağırlayan Şentop’u etiketleyerek “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” mesajı üzerine başlamıştı. 

Şentop ile Soylu arasında problem olduğu iddia edilmişti

Şentop, geçtiğimiz sene de AK Parti içinde bir tartışma iddiasıyla gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den aylık 10 bin dolar alan siyasetçiyi biliyorum” açıklamasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu ismin ortaya çıkarılmasında TBMM Başkanı Şentop’un da sorumluluğunun olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun çıkışına yanıt veren Şentop, “Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak sayın bakana” demişti.

Bu tartışmadan kısa bir süre önce Habertürk’te Fatih Altaylı’ya konuk olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde Şentop’un kendisine Süleyman Soylu’yu şikâyet ettiğini, onun partiyi bambaşka bir yere götürdüğünü söylediğini anlatmıştı.

Davutoğlu bu sözleri ve hemen arkasından Şentop’un mafyadan maaş alan siyasetçi iddiasıyla ilgili “bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak sayın bakana” sözleri, kamuoyunda Şentop ile Soylu arasında bir problem olabileceğine yorulmuştu.

Tartışma Haskoloğlu’nun tutuklanması üzerine başlamıştı

‘Cumhur Frankfurt’, gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun, devletin elindeki vatandaşlara ait bazı kimlik bilgilerinin hacker’larca ele geçirildiği iddiası nedeniyle tutuklanması üzerine; geçmişte Haskoloğlu’nu mecliste ağırlayan Şentop’u etiketleyerek “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” mesajını paylaşmıştı.

Şentop, önce “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma,” ardından da “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” mesajlarıyla yanıt vermişti.

- Advertisment -