Ana SayfaHaberlerAK Parti’nin gençlik buluşması öğrencilere AK Parti’yle bağlantısı olmayan bir gençlik festivali...

AK Parti’nin gençlik buluşması öğrencilere AK Parti’yle bağlantısı olmayan bir gençlik festivali gibi sunulmuş

AK Parti Gençlik Kolları’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumartesi günü (21 Mayıs) Adana’da düzenlediği Gençlik Şöleni’nin pek çok yerdeki duyurularında etkinlik, AK Parti’yle bağlantısı olmayan bir gençlik festivali gibi sunuldu. Programın duyurusunun yapıldığı farklı illerdeki mesaj ve afişlerde düzenleyicinin AK Parti Gençlik Kolları olduğu ve Erdoğan’ın konuşma yapacağı bilgileri yer almadı. “Bir Gençlik Şöleni”ne öğrenci kulüplerinin kiraladığı otobüslerle katılan birçok öğrenci sosyal medyadan “Gençlik festivali diye kandırıldık mitinge getirildik” diye tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği Adana Gençlik Festivali birçok ilde, düzenleyicinin kimliği gizlenerek politik içeriği olmayan bir ‘şölen’ gibi sunuldu.

Etkinliğin Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki afişinde Bir Gençlik Şöleni yazısının altında programda sahne alacak şarkıcılar ile programla ilgili yer ve saat bilgileri görülüyor.

Diyarbakır’daki öğrencilere atılan cep telefonu mesajında da AK Parti Gençlik Kolları’ndan ve Erdoğan’dan bahsedilmiyor.

Sosyal medyada çok dolaşan bir mesajda da şölenle ilgili AK Gençlik ve Erdoğan’dan bahsedilmiyor.

Şölene Gaziantep’ten katılan bir öğrenci Serbestiyet’e, cep telefonuna gelen mesajla etkinlikten haberdar olduğunu ama gelen mesajda etkinliğin AK Parti’yle ilgisine ya da etkinliğe Erdoğan’ın katılacağına dair bir bilgi bulunmadığını belirtti. İsmini vermek istemeyen öğrenci, Gaziantep’ten kalkan otobüslerde sadece üniversitelilerin değil lise öğrencilerinin de bulunduğunu söyledi.

“Festival diye geldik miting alanına düştük”

Etkinliğe katılan birçok öğrenci sosyal medya hesaplarından “gençlik festivali diye geldik AK Parti mitingi çıktı” paylaşımları yaptı.

- Advertisment -