Ana SayfaHaberlerAK Parti’nin İstanbul Mitingi’nde Erdoğan hem konuştu, hem şarkı söyledi: “Bu meydanda...

AK Parti’nin İstanbul Mitingi’nde Erdoğan hem konuştu, hem şarkı söyledi: “Bu meydanda 1,5 milyona alıştık, 650 bin varsa durmuyoruz”

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki AK Parti mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu, mitingin başında Cengiz Kurtoğlu ile “Duyanlara” şarkısını söyledi. Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, AK Parti’ye katıldı. Erdoğan İmamoğlu’na “ Bay Ekrem” dedi. Polisin bildirdiği 650 bin sayısını beğenmedi: “Bu meydanda 1,5 milyona alıştık, 650 bin varsa durmuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Mitingi’nde konuştu. Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum’un ardından sahneye çıkan Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’ya AK Parti’ye rozet taktı.

Konuşmasından önce Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu ile birlikte “Duyanlara Duymayanlara” şarkısını söyledi.

“31 Mart’ı milli irade bayramı haline getireceğiz”

“Murat Kurum’la İstanbul’da yeni bir dönemin kapısını açacağız. Bunun için bir hafta çok çalışacağız. 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? İstanbul ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya hazır mıyız? Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart’ı milli irade bayramı haline getireceğiz. İstanbul’un 5 yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini başlatacağız.

Şu bir haftayı çok iyi geçirmemiz lazım. Bu kardeşinizi İstanbul’a belediye başkanı yaptığınızda İstanbul’un hali neydi? Çöp, çukur, çamur… Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yarı zamanlı mesai yaptı. İsraftan bahsediyor. İsraf sende. Akıllı belediyecilik diyor nerede akıllı belediyecilik. Akılsız belediyecilik… Şu İstanbul’da neler çektik.”

İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir

Sıkılmadan, utanmadan ‘metro yaptım’ diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir, bize. İstanbul’da yapılan tüm metrolar bize aittir.  Üzerinde emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp 5 yıl kalıyor.

Kendini İstanbul’un sahibi zanneden, ne bu şehri, ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarıldılar. Böyle bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul’da kendi payına düşeni almıştır. Son 5 yılda İstanbul adeta eziyat çekti. İstanbul’un temel sorunu vizyon ve beceri eksikliği oldu.

Bu meydanda milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi var

“Çalışacağız, koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi o kadar uzun ki tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Bu meydanda milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi. Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul’a 1 trilyon 650 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. Böyle bir yatırımı kimse yapmadı, ama biz yaptık. Bizden sonra bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet. Yine çöp, yine çamur, yine çukur. Önümüzdeki dönemde İstanbul’daki önceliğin deprem olduğunu görüyoruz.”

- Advertisment -