Ana SayfaHaberlerAK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir adayı 7 ay önce Melek Mosso konseri nedeniyle...

AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir adayı 7 ay önce Melek Mosso konseri nedeniyle istifa ettirdiği ilçe belediye başkanı oldu

7 ay önce Melek Mosso konseri düzenlediği için Tekirdağ Süleymanpaşa ilçe belediye başkanlığından istifa ettirilen Cüneyt Yüksel, AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir adayı oldu. Konser, Mosso’nun cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmaya AK Partili bir seçmene küfür eden “morlu teyze”nin giyimine benzer bir giyimle gideceğini duyurduğu paylaşım nedeniyle tepki görmüştü. AK Partililer, Cüneyt Yüksel kovulsun kampanyası başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı 16’sı büyükşehir, 47 il belediye başkanı arasında Tekirdağ Büyükşehir’e aday gösterilmesi beklenen Cüneyt Yüksel de bulunuyor.

Cüneyt Yüksel, AK Parti’den Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin belediye başkanıyken 11 Haziran 2023 tarihinde düzenlediği Melek Mosso konseri nedeniyle gelen tepkilerin ardından istifa ettirilmişti.

AK Parti tabanından Mosso’ya tepkinin nedeni, Mosso’nun cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’taki ikinci turunda yaptığı bir paylaşımdan dolayıydı. Mosso, bir sokak röportajında AK Parti seçmeni bir kadına küfür eden “morlu teyze”nin giyimine benzer bir giyimle oy kullanmaya gideceğini “seçim kombinim hazır” mesajıyla paylaşmıştı.

Konserin iptal edilmesi çağrıları yapılmış ancak konser iptal edilmemişti. Mosso konserde, “Sizlerle helalleşmek istiyorum. Maksadımı aşan sözlerim için özür diliyorum” demişti. Yüksel, “Hepimiz insanız, hata yapabiliriz” diyerek Mosso’ya destek vermişti.

Yüksel’in konserde Mosso’nun elini öpmesi ve sarılması, AK Partili bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılanmış ve “Cüneyt Yüksel kovulsun” diye kampanya başlatılmıştı.

Tepkiler üzerine ilçe belediye başkanlığından istifa eden Yüksel, 7 ay sonra AK Parti’nin Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

- Advertisment -