Ana SayfaHaberlerAkar: Bakanlığımızın SADAT’la hiçbir ilgisi yoktur

Akar: Bakanlığımızın SADAT’la hiçbir ilgisi yoktur

TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuşan Hulusi Akar: "Bakanlığımızın SADAT adlı şirketle hukuki ticari mali ve kurumsal yapı olarak hiçbir ilgisi yoktur, olmamıştır"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de bütçe görüşmelerinde konuştu.

Akar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Avaşin-Basyan’da 3 askeri şehit edenler de dahil, dün 6, bugün 14 olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildi. 2015’ten beri Irak ve Suriye’de toplam 33 bin 100, bu yılın başından beri 2 bin 619 terörist etkisiz hale getirildi.

“Tüm iyi niyetli diyalog çağrılarımıza gerekli karşılığı vermeyen Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’nı dahi ihlal eden her türlü hukuksuz haksız eylemine mütekabiliyet kapsamında masada ve sahada her türlü cevap verilmektedir.

“Biz ise aramızdaki sorunları uluslararası hukuka uygun barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülmesini samimi olarak istemekteyiz. Bunun için de örneğin tatbikatların azaltılmasını dahi değerlendirebileceğimizi söylüyoruz.

“Diğer taraftan güven arttırıcı önlemler çerçevesinde 4. toplantı için davet ettiğimiz Yunan heyetini Ankara’ya bekliyoruz.

“Biz Türk ve Yunan halklarının bölge zenginliklerinden adil bir şekilde istifade ederek, barış, refah ve güven içinde yaşaması, Ege Denizi’nin Türkiye-Yunanistan arasında bir dostluk denizi olması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz.

“Bakanlığımızın SADAT adlı şirketle hukuki ticari mali ve kurumsal yapı olarak hiçbir ilgisi yoktur, olmamıştır.

“Tank Palet Fabrikası’nın veya arsasının satışı asla söz konusu değildir. Fikri ve sınai mülkiyet hakları dahil olmak üzere fabrikaya ait tüm varlıklar devlet mülkiyetindedir.

“İşletme hakkı devri süresince personel mağdur edilmemiş ve talepleri doğrultusunda bakanlığımız şirketi ASFAT bünyesine alınmışlardır.

“İşletme devri hakkında Danıştay’a açılan 4 dava reddedilerek, işlemin yasalara uygunluğu teyit edilmiştir.”

- Advertisment -