Ana SayfaHaberlerEkonomiAkbank müşterileri yine sorun yaşıyor: “Bir uyandım, kartımdan 168 bin TL çekilmiş”

Akbank müşterileri yine sorun yaşıyor: “Bir uyandım, kartımdan 168 bin TL çekilmiş”

Akbank müşterileri, internet bankacılığıyla işlem yapmak istediklerinde eksi bakiye ve tek bir ödemenin birden fazla kez alınması şokuyla karşılaştı. Hesaplarından binlerce TL eksilen mağdurlar sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Akbank’tan yapılan açıklamada yaşanan arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Akbank müşterileri güne, tek bir ödemenin birden fazla kez yapılması sonucu kredi kartlarında gördükleri eksi bakiye şokuyla başladı.

Sorun yaşayan Akbank müşterileri, seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor:

“Sistemde hata olmuş, kredi kartı borçları katlanmış. Neden hesabına fazladan para yatma hatası olmuyor hiç?”

“Tek kelimeyle rezalet. Kim bilir farkına varmadığımız ne yanlışlıklar oluyordur. #Akbank ne zaman düzelecek acaba cevap verebilir misiniz? Taksitli işlemler 2 kere çekilmiş, ileri tarihli olanlar dahil @AkbankDestek telefonla müşteri hizmetlerine ulaşamıyoruz.”

“Bir uyandım kartımdan 168 bin tl çekilmiş.”

“Sana 1 milyon liralık dava açacam – 300.000 nedir hastanelik oldum maddi manevi dava açıyorum Pazartesi #Pazartesi”

“Bu ne be sabah sabah… her harcama 2 ile çarpılmış… seni kapatmak şart oldu”

Akbank: “Teknik aksaklığın ek kısa sürede giderilmesi için çalışıyoruz”

Akbank, yaşanan problemlere ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada yaşanan teknik aksaklığın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi:

“Değerli müşterilerimiz, kredi kartı işlemlerinin ekstreye mükerrer yansımasına sebep olan teknik aksaklığın en kısa sürede giderilmesi için çalışıyoruz.”

Benzer problemler daha önce de yaşanmıştı

Yaşanan teknik hata, Akbank müşterilerinin geçmişte yaşadığı mağduriyetleri akıllara getirdi. En son 7 Temmuz’da Akbank internet bankacılığı sisteminin çökmesi sonucu Akbank müşterileri 24 saatten fazla bir süre boyunca internet bankacılığı işlemlerini gerçekleştirememişti.

- Advertisment -