Ana SayfaHaberlerEkonomiAkbank'ta ana bilgisayar sistemi çöktü, banka kademeli olarak devreye alınacağını açıkladı

Akbank’ta ana bilgisayar sistemi çöktü, banka kademeli olarak devreye alınacağını açıkladı

Akbank müşterileri, bankanın ana sisteminin çökmesi sebebiyle saatlerdir işlem gerçekleştiremiyor. ATM, pos cihazları, mobil ve internet bankacılığına ulaşılamıyor. Banka, web sitesinde yaptığı açıklamada sıkıntının merkez binalarındaki ana bilgisayarda meydana gelen teknik arızadan kaynaklandığını bildirdi.

Bu süre zarfında işlem yapamayan müşterilerin faiz ve kredi kartları ödemelerini bir gün ötelediğini duyuran banka, bu ertelemede faiz uygulanmayacağını açıkladı.

Akbank’ta yaşanan sıkıntının siber saldırı konusunda müşterileri endişeye düşürmüştü. Bankanın mobil uygulamasında ‘oturum kapandı’ hatası görünürken internet sitesinde de ‘bu siteye ulaşılamıyor’ hatası kullanıcıları şaşırttı. Saatlerdir hizmet alamayan kullanıcılar pos cihazları ve ATM’lerde de aynı sorunla karşılaştı.

AKBANK’TAN YENİ AÇIKLAMA: KADEMELİ OLARAK DEVREYE ALACAĞIZ

Hizmetlerimizdeki kesintileri gidermek için yoğun çalışmalarımızı teknoloji iş ortaklarımızla beraber aralıksız sürdürüyoruz. Sistemlerimizi önümüzdeki saatlerde kademeli olarak devreye almayı hedefliyoruz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Süreçten etkilenen başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızdan özür dileriz.

FAİZSİZ OLARAK ERTELENDİ

Bankadan yapılan resmi açıklamada aksamaların merkezde bulunan ana bilgisayarda oluşan teknik sorundan kaynaklandığı belirtildi. Banka teknik sıkıntıdan kaynaklanan kesintiler ile ilgili olarak; ekstre ödemesi 6 Temmuz tarihinde olan kredi kartları ve faiz ödemesi olan müşterilerinin son ödeme tarihini bir gün ertelendiğini duyurdu.

- Advertisment -