Ana SayfaHaberler“Akbaşoğlu’nun hesabıyla 285 AKP milletvekilinin yüzde 7'si istifa etse, geriye - 1995...

“Akbaşoğlu’nun hesabıyla 285 AKP milletvekilinin yüzde 7’si istifa etse, geriye – 1995 vekil kalıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, “Fransa ve Almanya’da 150 Euro’ya dolan bir poşet, bugün 750-800 Euro’ya doluyor. Yüzde 7’lere varan bir enflasyon, 7 misli artış olarak karşımıza çıkıyor” sözleri sosyal medyanın diline düştü. Akbaşoğlu, kendisini uyaran, “sonra sosyal medyaya konu olursunuz” diyen Kübra Par’ı da dinlemedi ve sonuç tam onun dediği gibi oldu: Pek çok sosyal medya kullanıcısı Akbaşoğlu’nun sözlerini mizahi ilavelerle paylaştı. Bir kullanıcı “285 AKP milletvekilinin yüzde 7'si istifa etse, geriye -1995 vekil kalıyor” diye yazdı.

Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye’deki ekonomik problemlerin benzerinin tüm dünyada yaşandığını belirterek, “Fransa’da, Almanya’da 150 Euro’ya dolan bir poşet, bugün 750-800 Euro’ya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında, 6-7 kat artmış bir enflasyon var” dedi.

Bu sözler üzerine sunucu Par, Akbaşoğlu’nu nazikçe uyararak, “Yüzde 6-7 enflasyonla o kadar fark olmaz. 150 Euro’dan 600-700 Euro’ya çıkmaz. Bir hesap hatanız var. Sonra bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor. Onun için sizi uyarıyorum” dedi.

Bunun üzerine Akbaşoğlu, “Fransa’da yaşayan yakınlarımızdan hareketle… Daha önce 150 Euro’ya doldurduğum poşeti, 750 Euro’ya doldurur noktaya geldim noktası gerçekten önemli” diyerek devam etti.

Par bir kez daha müdahale ederek, “Bu dediğinizin olması için enflasyonunun yüzde 6-7 değil yüzde 200-300 olması lazım” dedi.

Akbaşoğlu, hesabında ısrar ederek şöyle devam etti:

“Yüzde 6 ile 7 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız. Yüzde 7’lere varan bir enflasyon, yani 1’in altında iken yüzde 7’lere varan bir enflasyon 7 misli artış olarak karşımıza çıkıyor.”

Akbaşoğlu’nun enflasyon hesabıyla ilgili sosyal medya paylaşımları:

- Advertisment -