Ana SayfaHaberler"Akılları durmuş. Yumruğu savunanlar oldu"

“Akılları durmuş. Yumruğu savunanlar oldu”

DEVA Lideri Babacan'dan Gazze eylemi sonrası İsmail Aydemir'i yumruklayan saldırgana destek açıklamalarına tepki: "Bazı muhalefet partileri, bazı yazarlar, hatta ve hatta bazı hukukçular yumruğu savunuyor. Böyle bir şey olabilir mi ya? Şiddet savunulur mu?"

Niğde’de konuşan Ali Babacan şunları söyledi:

“Riyad’da yapılamayan maç sonrası yaşananları izledik.
 
Muhalefet partileri de vatandaşlarımızı milli değerlerimiz üzerinden, üstelik gerçek olmayan bilgilerle kutuplaştırmaya çalıştı.
 
Avuçlarını ovuşturuyorlar, ‘ayağımıza top geldi’ diyorlar. Ne topu? ‘Biz bunu istismar ederiz, tam bir fırsat. Bu yapılamayan maçtan milli değerleri kaşıyıp prim yaparız.” İktidar yeterince kutuplaştırıyor zaten. Bu ülkeyi iyi yönetmek, iktidara daha çok benzemekten geçmiyor.

Arkadaş, Erdoğan’ın yönetim tarzı bu ülkeye kaybettiriyor. Sen seçimi kazansan ne kazanamasan ne? Daha iktidar olmadan Erdoğan’ın hastalığına kapılan siyasetçileri görüyoruz.

O kutuplaştırmanın, o suni gündemin sokaktaki etkisini hemen gördük.
 
Yeni yılın ilk günü Filistin mitinginden çıkan vatandaşımıza gencecik bir çocuk yumruk attı. Bu milleti kutuplaştır, öfke ve nefreti pompala, siyaset bu mu allah aşkına?

Akılları durmuş. Ama daha da beteri ne oldu? Bu yumruğu savunanlar oldu ya. Böyle bir şey olabilir mi ya? Şiddet savunulur mu? Görüşün zayıfsa, fikrine güvenmiyorsan şiddetle kendini ortaya koyarsın. Böyle mi örnek olacaksınız gençlere?
 
O yumruğu atan gencimiz bile “İyi ki yaptım” demiyor. “Pişmanım” diyor. Yumruğu yiyen apartman görevlisi arkadaşımız “Benim de çocuklarım var. Gelse onu affederim” diyor.
 
Ama bakıyoruz bazı muhalefet partileri, bazı yazarlar, hatta ve hatta bazı hukukçular yumruğu savunuyor. Şiddete ve nefret diline engel olan açık yasa hükümleri var. Bu hukukçular bir de hukukçuyum diye dolaşıyor. DEVA Partisi hiçbir zaman böyle ucuz siyaset yollarına girmeyecektir. Biz körpecik gençlere nefret aşılamayacağız.”

- Advertisment -