Ana SayfaHaberlerAkşener'e tepkiler. Bekaroğlu: "İki kişi arasındaki konuşmayı muhatabın haberi olmadan basına açıkladı"

Akşener’e tepkiler. Bekaroğlu: “İki kişi arasındaki konuşmayı muhatabın haberi olmadan basına açıkladı”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olmasını engellediği için “kıyma makinesinden geçirildiğini” öne sürdü. Gazeteci Levent Gültekin: “Meral Hanım gerçeği söylemiyor, Gül’ün adaylığını engellediği için eleştirilmedi. Önce Kemal beyin önerisine tamam diyor, Gül’e olumlu haber gönderiyor sonra Gül’ün bahçesine helikopter indikten sonra bir gece ne oluyorsa kararını değiştiriyor.” DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen: “2018 Abdullah Gül adaylığı sürecinin tarafları ve paydaşları bildiklerini kamuoyuna açıklamalı.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığını önerdiğini iddia etti:

“Bitmeyen bir senfoni biçimde sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinasından geçirildim. Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül’ün adaylığını doğrudur bana söyledi, o 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan ettiğini dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim. Sonuç itibariyle ‘Sayın Erdoğan’ın kazandırılmasını ben sağladım.’”

Meral Akşener’in bu açıklamasına gazeteci Levent Gültekin, CHP’li Mehmet Bekaroğlu ve DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen’den ise karşı açıklama geldi.

Gültekin: “Meral Hanım gerçeği söylemiyor”

Levent Gültekin yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Meral Hanım gerçeği söylemiyor, Gül’ün adaylığını engellediği için eleştirilmedi. Önce Kemal beyin önerisine tamam diyor, Gül’e olumlu haber gönderiyor sonra Gül’ün bahçesine helikopter indikten sonra bir gece ne oluyorsa kararını değiştiriyor. Bu ani karar değişikliğinin nedeni sorgulanıyor. Önce niye tamam dedi sonra niye kararını değiştirdi? Asıl soru bu.”

Ekmen: Madem ki bu defter açılıp durulacak, tüm taraflar konuşmalı”

Mehmet Emin Ekmen ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Madem ki bu defter açılıp açılıp durulacak. 2018 Abdullah Gül adaylığı sürecinin tarafları ve paydaşları bildiklerini kamuoyuna açıklamalı. Ak koyun-kara koyun açığa çıkmalı. Aksi, o girişimin siyasi hesaplaşmaya alet edilmesine göz yumulması olur ve bu siyasi ahlakı zorlar.”

Bekaroğlu: “Akşener iki kişi arasında konuşulan bir konuyu muhatabın haberi ve izni olmadan basına açıkladı”

Mehmet Bekaroğlu ise Gül ve Akşener’in parti kuruluş sürecinde birlikte çekildiği bir fotoğrafı paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Akşener’in Abdullah Gül iddiası doğru mu yanlış mı bilemem. Bu önemli de değil çünkü bugüne kadar zaten çok konuşuldu. Önemli olan Akşener’in iki kişi arasında konuşulan bir konuyu muhatabın haberi ve izni olmadan siyasi bir amaç için durup dururken basına açıklanmasıdır.”

- Advertisment -