Ana SayfaHaberlerAkşener: Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, her Alevi kardeşimden özür diliyorum

Akşener: Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, her Alevi kardeşimden özür diliyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendirirken Alevilik üzerine söyledikleri nedeniyle özür diledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya ziyaretinde halka seslendi. İYİ Parti Ankara milletvekili İbrahim Halil Oral’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı ile ilgili sözlerine değinen Akşener,  “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum” dedi.

Akşener konuşmasında şunları söyledi:

“Şimdi sizinle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral, bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptıklarını bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim üzerinden olursa olsun şiddetle reddediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum. Bizim gibi ailelerin her birinin evinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali merttir, Ali cesurdur. Ali zor zamanımızda ‘Medet Ya Ali’ dediğimiz bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla Hz. Ali’yi sevenlerin üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi çok üzüldüğümü ifade ediyor ve her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum.”

Oral da özür diledi

İbrahim Halil Oral da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, “Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın @kilicdarogluk ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum” diye konuştu.

Oral, Kılıçdaroğlu’ndan randevu istediğini ve talebinin olumlu karşılandığını belirtti.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu’na ilişkin “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” demişti.

İYİ Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral’ı disiplin kuruluna sevk etti.

- Advertisment -