Ana SayfaHaberlerAkşener de Başsavcı’nın mektubu hakkında konuştu: “Ortada böylesine büyük bir rezalet varken,...

Akşener de Başsavcı’nın mektubu hakkında konuştu: “Ortada böylesine büyük bir rezalet varken, Sayın Erdoğan yine sessizliğe bürünmüş vaziyette”

Akşener: "Sayın Başsavcı, bu dilekçesinde hepimizin az çok tahmin ettiği gerçeklerin dehşet verici boyutlarını dile getirdi”, “HSK Teftiş Kurulu da bir müfettiş görevlendirmiş. Bakalım sonucu hep beraber göreceğiz”, “Sayın Erdoğan 'Daha adil bir dünya mümkün' diye kitap yazdırmayı biliyor. Ama daha kendi yönettiği ülkede adaleti sağlayamıyor.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in TBMM’deki grup toplantısında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın şikayet mektubuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Sayın Başsavcı, bu dilekçesinde hepimizin az çok tahmin ettiği gerçeklerin dehşet verici boyutlarını dile getirdi. Yargıdaki çürümüşlüğü anlattı. Para karşılığı alınan kararları anlattı. Uyuşturucu satıcılarının nasıl serbest kaldığını anlattı. Gaspçıların nasıl elini kolunu sallayarak gezdiğini anlattı. Bahis çetelerinin nasıl ayakta kaldığını anlattı. Dürüst hakimlere nasıl baskı yapıldığını anlattı.”

“Ezcümle, ülkemizdeki hukuk sisteminin nasıl çöktüğünü anlattı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış, HSK Teftiş Kurulu da bir müfettiş görevlendirmiş. Bakalım sonucu hep beraber göreceğiz.”

“Yalnız ortada böylesine büyük bir rezalet varken, Sayın Erdoğan yine sessizliğe bürünmüş vaziyette. Çünkü o da aslında her şeyin farkında. ‘Daha adil bir dünya mümkün’ diye kitap yazdırmayı biliyor. Ama daha kendi yönettiği ülkede adaleti sağlayamıyor.”

- Advertisment -