Ana SayfaHaberlerAkşener: “Finish çizgisine kadar gelip geriye koşanları gördük, bundan sonra kimseye kefil...

Akşener: “Finish çizgisine kadar gelip geriye koşanları gördük, bundan sonra kimseye kefil olmam”

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Akşener: “Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığımız için bize demediklerini bırakmayanlar Sayın Özgür Özel'in en büyük havarileri oldu. Hani yüzde 60'la kazanıyordu Sayın Kılıçdaroğlu. Kral öldü ama 2023'e damga vuran garip anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor. Biz çiçeği burnunda değişim şahıslarının bugün kurabildiği cümleleri sekiz ay önce kurmuştuk. Finish çizgisine kadar gelip geriye doğru koşanları da gördük, bundan sonra kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz de ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, CHP Kurultayı’yla ilgili şunları söyledi:

“Sözlerimiz kimilerine karın ağrısı yaptı. Bazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çabalar karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Eskiden Gırgır diye bir dergi vardı, onda vardı ‘Bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm’ şeklinde. Ben de öyle, bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm… Allah’ım sen ne büyüksün, ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye’de.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığımız için bize demediklerini bırakmayanlar Sayın Özgür Özel’in en büyük havarileri oldu. Hani yüzde 60’la kazanıyordu Sayın Kılıçdaroğlu, hani kola kutusu koysanız kazanıyordu. Kral öldü ama 2023’e damga vuran garip anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor.

“Yıllar evvel önemli bir kişi, ‘ceketimin astarı yok, her tarafım hançer, bıçak’ demişti. Rahmetli ağabeyime söyledim, dedi ki ‘yaşlı adamların sözlerine bakma, acındırmaya çalışırlar kendini’. Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat ortada kaldı. Eğer bensem o, ben bugüne kadar kimsenin arkasından hançer vurmadım, ben hançeri hak ettiği takdirde kalbine vurdum. Bugüne kadar hep öyle yaptım. Arkadan işim yoktur. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, o hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Altı kişinin içinde net bir şekilde konuşmuş şahısım. Ben olmadığıma göre hançer kimin?

“Biz çiçeği burnunda değişim şahıslarının bugün kurabildiği cümleleri sekiz ay önce kurmuştuk. Üstelik kendimizi düşünerek değil, Türk milletinin makus talihini değiştirmek için kurmuştuk. Biz her şeyi hamdolsun yeterince gördük. Finish çizgisine kadar gelip geriye doğru koşanları da gördük, bundan sonra kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz de ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız.”

- Advertisment -