Ana SayfaHaberlerAkşener: “Haziran’da seçim olabilir ve seçime Millet İttifakı 6 parti olarak girebilir”

Akşener: “Haziran’da seçim olabilir ve seçime Millet İttifakı 6 parti olarak girebilir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2022 Haziran’ında bir erken seçim olabileceğini ve bu seçime Millet İttifakı’nın 6 parti olarak girebileceğini söyledi.

Akşener, Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği’nin toplantısında yaptığı konuşmada çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi. Akşener’in konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

“Mal elden gidiyor gibi bir telaş var buna gerek yok”

Biz bir start-up’ız ve melek yatırımcımız yok dedik. İş insanlarından gelen oldu da ‘Hayır mı?’ dedik. Kapımız iş dünyasına da sonuna kadar açıktır. Siyaset farklı farklı sektörlerin temsil edildiği bir yer olmalıdır. Böyle olsun ki herkese ulaşabilsin. Ben bir şeyi fark ettim. 24 Haziran önemli bir veri benim için.

İki belediye başkanımız arkadaşımız anketlere koyarak muhalif seçmeni taraf haline getiren sistem oluştu, bunu çok zararlı buluyorum. Bu iki belediye başkanı ya da birden başka başarılı belediye başkanı varsa iki arkadaşı soruyor anketçiler.

Bizim iki arkadaşın aday gösterilmesine karşı düşüncemiz yok sadece iki başkanın taraf haline getirilmesini yanlış buluyorum. Tayyip Bey meselesi değil. Biz ikinci bir Tayyip Bey seçmek için yol açmadık. Parti yokken ben niye çalıştım? Bu sistemin ucube olduğuna inandığım için. Bu sistemin ucube olduğuna herkes kanaat etti.

“Belki 6 partili bir Millet İttifakı”

Önümüzdeki seçimde belki yeni kurulan 2 parti ile belki 6 partili bir Millet İttifakı olacağız. Cumhurbaşkanı adayınız kim diyor… Cumhur İttifakı’nın adayının Sayın Bahçeli’nin ağzından Sayın Erdoğan olduğunu duyduk. Bunu Sayın Erdoğan’dan duyduk mu? Hayır! Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim dedim ve insanların başarıya ulaşabilmesi için bir şey dememiz lazım. Bu da birinci parti çıkmak…

Başarırız, başaramayız bu farklı. AK Parti’den kopan bir seçmen var ve elinde bavulu ile bakıyor denildi. Bu seçmene sahip çıkmak lazım oyunu almak lazım.

Bu nedenle belediye başkanlarımızın somut başarısı çok önemli. İzmir’deki Büyükşehir Belediye başkanımızın başarısı da önemli; Antalya’daki de İstanbul’daki de. Elbette ki CHP’nin belediye başkanları. Biz CHP seçmenine mi oynasaydık? Körler sağırlar birbirini ağırlar…

Bu alanı genişletmek zorundayız. O seçmene en yakın dili oluşturabilecek biziz. Elbette ki DEVA ve Gelecek Partisi’nin de oy alabileceği alan. Evet, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Ama ben ‘5 sene sürdürülmesi lazım’ kavramına karşı çıkıyorum.

- Advertisment -