Ana SayfaHaberlerAkşener iddialara kızdı: “Ofis açmadım, işadamının dosyası için gitmedim”

Akşener iddialara kızdı: “Ofis açmadım, işadamının dosyası için gitmedim”

İYİ Parti eski genel başkanı Meral Akşener, Erdoğan’la Beştepe’deki görüşmesiyle ilgili haberlere yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Bir iş adamının Yargıtay’daki davasını çözmek için Beştepe’ye gittiği, Ankara’da bir çalışma ofisi kiraladığı haberlerini yalanladı: “Türkiye’nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım. Şimdilik böyle bir planlama içerisinde de değilim.”

Akşener, X hesabından bir paylaşım yaparak İsmail Saymaz’ın iddialarına yanıt verdi:

“Ne yazık ki son günlerde ülkemizde yozlaşan birçok değer gibi gazetecilik mesleğinin de, kendisini gazeteci olarak tanımlamasına rağmen görevini yerine getirme şuurundan uzak bir kesim tarafından, demokrasimizdeki kıymetli yeri ve sorumluluğundan uzaklaştırılarak yozlaştırıldığına şahit oluyorum

Bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına, yargıya intikal etmiş bir konuda hiç kimseden açık veya örtülü hiçbir talebim olmamıştır, bugünden sonra da olmayacaktır. İsmail Saymaz’ın bu gerçek dışı iddiası; sadece şahsımı değil, aynı zamanda bağımsız Türk Mahkemelerini ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı da zan altında bırakmaktadır”

“Ofis açtığım iddiaları yalan”

“Ayrıca 10 Haziran 2024 tarihinde, sosyal medya üzerinden yine İsmail Saymaz’ın şahsi hesabından paylaşılan; ‘İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, Çankaya’da TBMM’ye çok yakın bir mesafedeki Cinnah Caddesi 57 numaralı binada ikinci katta ofis tuttu. Taşınma bugün başladı’ paylaşımı da sosyal medyada bilgi kirliliği yaratan gerçek dışı bir paylaşımıdır. Ofis açıp açmadığımı bu kadar çok merak edenleri aydınlatmak isterim ki; Türkiye’nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım. Şimdilik böyle bir planlama içerisinde de değilim.”

“Sorumlu haberciliğe davet ediyorum”

“Gazetecilik mesleğinin itibarı açısından oldukça üzücü olan bu açıklamalarından ötürü İsmail Saymaz’ı; haberciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde tarafsız, şeffaf, dürüst davranmaya ve ciddi, dengeli, sorumlu bir bakış açısıyla haber yapmaya davet ediyorum. Yukarıda ifade ettiğim konular hakkında en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağımı da bu vesileyle bilinmesini isterim”

- Advertisment -