Ana SayfaHaberlerEkonomiAkşener kalktığı masaya oturdu, ortak aday ve kadro açıklandı: Türkiye’nin yükselen risk...

Akşener kalktığı masaya oturdu, ortak aday ve kadro açıklandı: Türkiye’nin yükselen risk primi düştü

Meral Akşener’in Cuma günü Altılı Masa’dan kalktığını ilan ettiği konuşmasının ardından Türkiye’nin CDS’i (risk primi) yükselmiş, kısa sürede 565 puana çıkmıştı. Akşener’in dün (6 Mart) masaya dönmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması üzerine CDS 529’a düştü.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün (6 Mart) Altılı Masa’ya geri dönmesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak Cumhurbaşkanı adaylığına onay vermesi Türkiye’nin risk primi puanını 529’a kadar düşürdü.

Akşener’in Cuma günü Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkması ve İyi Partililerin ortak aday formülünden vazgeçtikleri  açıklamalarından sonra Türkiye’nin risk primi yükselmiş, 565’e çıkmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2021 yılında, birleşen muhalefetin ortak bir aday ve liyakatli bir kadro ile seçmen karşısına çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetme olasılığının artacağını, bunun da piyasada olumlu bir hava yaratacağını belirtip uyarmıştı:

“İktidarın gitme haberi piyasayı düzeltecek. Ama seçime birkaç ay kala hâlâ diyecekler ki ‘ekonomiyi düzelttik’. Ya siz gidiyorsunuz, nereye düzeltiyorsunuz? Sizin gitme haberiniz piyasayı düzeltiyor.”

- Advertisment -