Ana SayfaHaberlerAkşener: “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Yavaş’tan birini aday gösterirse hayır demeyiz”

Akşener: “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Yavaş’tan birini aday gösterirse hayır demeyiz”

"Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın Belediye Başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği hâlde biz hayır demeyiz.”

Karar TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol’un Gündem Özel programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına imza atmış bir ülkenin, mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmaktan çıkar. Sayın Erdoğan’ın, bağırıp bağırıp dış politika yapması doğru değil”

 “Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı’nın Belediye Başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği hâlde biz hayır demeyiz.”

“Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi diye bir endişem var.”

“Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum.”

“Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak ama yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak”

“Hz. Ömer adaletti temsil eder, Hz. Ali mertliği temsil eder. Türkiye’de iki şey çok eksik biri mertlik ve cesaret diğeri de adalet. Ben Hz. Ali’yi de her konuşmamda anarım bugün ikisine de, mertlik- adalet ihtiyacımız var. Ömer adaletin temsilcisidir. Hem kendimize hem bizi yönetenlere hatırlatmak amaçlıydı”

Akşener, Akyol’un İYİ Parti’nin 4. kuruluş yıldönümü toplantısında ismi anılan liderler arasında Adnan Menderes’in yer almamasına ilişkin sorusu üzerine, “Menderes, Bayar ve İnönü bir devrin insanları o insanlara oy veren kimse kalmaması sebebiyle o gelenekleri temsil eden insanları söyledim. Böyle bir itirazla karşılaşacağımı düşünmemiştim olabilirdi ama Menderes’i koyunca Bayar’ı da İnönü’yü de koymam gerekiyordu ben oy vereni kalmadığı için yeni dönem versiyonu olan isimleri söyledim”

- Advertisment -