Ana SayfaHaberlerAkşener: "Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz, o zaman terörle iltisaklı kişilerin seçimlerde...

Akşener: “Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz, o zaman terörle iltisaklı kişilerin seçimlerde aday olmasına göz yummayın”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Önümüzde yerel seçimler var. Bu sefer önceki seçimlerde olduğu gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip seçildikten sonra kayyum atama kurnazlığından vazgeçin.", "Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz, o zaman terörle iltisaklı kişilerin aday olmasına göz yummayın. Mani olun. Bunu sağlamak için elinizde devletin tüm imkanları var."

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener, kayyum uygulamaları ile ilgili iktidara bir çağrı yaptı ve şunları söyledi:

“Önümüzde yerel seçimler var. Bu sefer önceki seçimlerde olduğu gibi önce terör sempatizanlarının aday olmasına izin verip seçildikten sonra kayyum atama kurnazlığından vazgeçin.”

“Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz, o zaman terörle iltisaklı kişilerin aday olmasına göz yummayın. Mani olun. Bunu sağlamak için elinizde devletin tüm imkanları var.”

“Eğer samimiyseniz kayyum meselesi üzerinden, gizli pazarlıkları bırakın, gerekeni yapın. Milletimizi de, bu karagöz hacivat oyunuyla daha fazla oyalamayın.”

“Mesela bir siyasetçinin aday olabilmesi için, geçtiği bir güvenlik soruşturması var. Ama ne hikmetse adaylık esnasında bulunamayan suçlar, aday olan kişi, seçildikten sonra anında bulunabiliyor.”

“Biz diyoruz ki önümüzdeki seçimler bir milat olsun. 31 Mart’ta Yüksek Seçim Kurulu milletimizin önüne, terörle iltisaklı adayları çıkartmasın. Seçimlerden sonra yaptığınız, ‘derinlikli’ soruşturmaları bu sefer, seçimlerden önce yapın.”

Akşener konuşmasında AK Parti ile birlikte CHP’yi de eleştirdi:

“Bir yanda belediye seçimleri öncesinde DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var, diğer yanda ise beraber yol yürüdüğü HÜDAPAR’ın anayasamıza meydan okumasına susanlar var. Herkes sussa biz susmayacağız!”

- Advertisment -