Ana SayfaHaberlerGündemAkşener: “Mansur Yavaş, korkaklığını partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi”

Akşener: “Mansur Yavaş, korkaklığını partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi”

Akşener, Yavaş’ın “Gerçekten Cumhurbaşkanı adayı olmamı istediyse ‘gel aday ol’ demek yerine Altılı Masa’da önerebilirdi” sözlerine sert cevap verdi: “Sayın Mansur Yavaş korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi. Vatandaşın talebini kabul etmekten korktu. O cesareti gösteremedi. O mücadeleyi veremedi. Partimizin il başkanının, bütün ilçe başkanlarının istifa edip kendisiyle çalıştığını itiraf etti. Cesareti İYİ Parti’ye göreymiş kendisini alkışlıyorum.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisi için, “Gerçekten Cumhurbaşkanı adayı olmamı istediyse ‘gel aday ol’ demek yerine Altılı Masa’da önerebilirdi” sözlerine cevap verdi.

Akşener şöyle konuştu:

“Sayın Mansur Yavaş korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi. Bunu ayıpladığımı ifade etmek isterim. Kendisine şahitli, ispatlı bu söylendi. Vatandaşın talebini kabul etmekten korktu. O cesareti gösteremedi. O mücadeleyi veremedi. Vatandaş için, milletimiz için ‘Ya herru ya merru’ diyemedi.

Sonuç itibariyle o günler geçti. Partimizin il başkanının, bütün ilçe başkanlarının istifa edip kendisiyle çalıştığını itiraf etti. Yani cesareti İYİ Parti’ye göreymiş kendisini alkışlıyorum.”

‘Gerçekten Cumhurbaşkanı adayı olmamı istediyseniz ‘gel aday ol’ demek yerine Masa’da önerebilirdiniz’

Yavaş, Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendisi ve İmamoğlu’na çağrı yaparak Altılı Masa’dan kalkma hamlesiyle ilgili şunları söylemişti:

“Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, benim başka bir partide kaydım varken ‘hadi çık gel aday ol’ demekle olmaz. Daha öncesinde yüzlerce defa oturdunuz, konuştunuz. Buralarda gündeme getirirsiniz. Sayın Davutoğlu da söylemiş. ‘Mansur Yavaş’ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya’ demiş. ‘Yok. O aday olmayı düşünmüyor’ demiş. Ayrıca aynı anda hem Ekrem Bey’e hem bana çağrıda bulundu. Peki ikimiz de kabul etseydik ne olacaktı? Kura mı çekilecekti? Aday olsaydım kazanacağımı düşünüyorum.”

- Advertisment -