Ana SayfaHaberlerGündemAkşener: “Sinan Ateş’in ailesinin bildiği gerçekler henüz yargının gündeminde bile değil”

Akşener: “Sinan Ateş’in ailesinin bildiği gerçekler henüz yargının gündeminde bile değil”

Meclis grup toplantısında Sinan Ateş’i hatırlatan Akşener, Erdoğan’a seslendi: “Kuklalar tutuklandı, kuklacılar serbest. Maşalar tutuklandı, maşayı tutanlar serbest. Tetikçiler tutuklandı, azmettirenler serbest. Sinan Ateş'in ailesinin, yakın çevresinin, hepimizin bildiği gerçekler henüz yargının gündeminde bile değil. Yargının görevini yapmasını niye engelliyorsun sayın Erdoğan? Kimden, kimlerden korkuyorsun?”

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasında Sinan Ateş suikastını hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kimden, kimlerden korkuyorsun? Sorumluluktan kaçarak olanları örtbas edebileceğini mi sanıyorsun?” diye seslendi.

Akşener’in konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Başkent’in göbeğinde Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden 61 gün geçti. Devleti yönetenlerin mafyalara, simsarlara, uyuşturucu kaçakçılarına bir kez daha boyun eğen acizliğiyle 61 gün geçirdik. 61 günde adaletsizlik daha da derinleşti.

“Sayın Erdoğan, sen haksızlığa boyun eğmeye devam edecek misin? Adaletsizliğe teslim olmaya devam edecek misin? Vicdansızlığa sahip çıkmaya devam edecek misin?

“Kuklalar tutuklandı, kuklacılar serbest. Maşalar tutuklandı, maşayı tutanlar serbest. Tetikçiler tutuklandı, azmettirenler serbest.

“Oysa yargının görevi herkesin bildiği gerçekleri gizlemek değil, o gerçeklere herkesten önce ulaşıp hakikati ortaya çıkarmaktır.

“Ancak maalesef katilleri kaçıranlar, telefonla talimat verenler, suçluları koruyup kollayanlar henüz davada şüpheli bile değil.

“Sinan Ateş’in ailesinin, yakın çevresinin, hepimizin bildiği gerçekler, henüz daha yargının gündeminde bile değil. Yazıklar olsun size.

“Her kurumun amiri de memuru da denetçisi de sensin sayın Erdoğan, Yargının işini yapmasına neden engel oluyorsun? Kimden, kimlerden korkuyorsun? Sorumluluktan kaçarak olanları örtbas edebileceğini mi sanıyorsun?

“Eğer öyleyse çok yanılıyorsun. Çünkü biz adalet yerini bulana kadar unutmayacağız, unutturmayacağız. Banu Çiçek’le, Bengisu’nun gözyaşları dinene kadar unutmayacağız, unutturmayacağız.”

- Advertisment -