Ana SayfaHaberlerGündemAkşener, Susurluk zanlısı Sedat Bucak ile görüştü; İYİ Parti’de istifa geldi

Akşener, Susurluk zanlısı Sedat Bucak ile görüştü; İYİ Parti’de istifa geldi

İyi Parti lideri Meral Akşener’in geçen hafta Şanlıurfa’da Susurluk kazasından sağ çıkan ve daha sonra çete davasında yargılanan Bucak Aşireti lideri ve eski DYP milletvekili Sedat Bucak ile görüşmüştü. Görüşme İYİ Parti’de istifaya neden oldu. Akşener’in danışmanı olan ve Urfa’da Bucakların rakip aşiretinden Mahmut Cevheri, İYİ Parti’den istifa etti. Kulislere göre Akşener, görüşmede Urfa’dan Sedat Bucak veya kardeşi Ahmet Ersin Bucak’ı 1. sıra milletvekili adayı yapmayı teklif etti.

İyi Parti lideri Meral Akşener, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bir ziyarette bulundu. Akşener, ziyaretinde Siverek’in en önde gelen aşiretlerinden Bucak aşiretinin lideri, eski Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili, Susurluk olayından yaralı kurtulan, olayın tek canlı şahidi Sedat Edip Bucak ile de bir görüşme yaptı. Görüşmede İyi Parti’nin kurmayları da yer aldı.

Şanlıurfa yerel gazetelerine göre, Akşener’in destek talebine Bucak, “tüm Şanlıurfa örgütünü isterim” yanıtını verdi. Bunun üzerine, 2023 genel seçimlerinde Şanlıurfa’da İyi Parti listesinde ilk sırada Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak’ın veya Sedat Edip Bucak’ın kardeşi, Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak’ın yer alması konuşuldu.

Meral Akşener’in Sedat Bucak ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Şanlıurfa’nın diğer önde gelen aşiretlerinden Şıhanlı aşiretinin mensubu Mahmut Cevheri, İyi Parti Genel Merkezi’ndeki danışmanlık görevinden de, partiden de “fikir ayrılığı” gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Siirt’e kayyum atanmadan önce Siirt Belediye eşbaşkanı olan Dara Turhan, Twitter hesabından Sedat Bucak’ın Akşener’e ‘Emrindeyiz’ dediğini iddia ettiği bir paylaşım yaptı.

“M.Akşener’in Urfa ya gittiğinde Sedat Bucak’ı ziyaret etmesi Bucak’ın kendisine ‘Emrinizdeyiz’ demesi neden yeterince konuşulmadı.’Hdp ye Bakanlık’ liste başı oldu.6 lı masanın seçmenleri için Bucak la buluşma sıradan bir konu olabilir ama Kürtlere ölümle buluşmayı hatırlatıyor.”

Gerçekleştirilen görüşme hakkında iki taraf da herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak İyi Parti listesinden 1. sıra milletvekili adayı yapılacağı konuşulan, Bucak aşireti isimlerinden Ahmet Ersin Bucak’ın, Twitter hesabında Meral Akşener ve İyi Parti’nin paylaşımları ağırlıklı olmak üzere muhalif isimlerin paylaşımlarını beğenmesi dikkat çekti.

Bucak aşireti mensubu Uğur Bucak da İyi Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor.

- Advertisment -