Ana SayfaHaberlerEkonomiAkşener ve Babacan arasında adı konmamış ‘ekonomi’ polemiği

Akşener ve Babacan arasında adı konmamış ‘ekonomi’ polemiği

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasında kullandığı “2003-2020 arasındaki dönemde düşük faiz ortamına rağmen Türkiye dikkate değer bir büyüme hikâyesi yazamadı. 1921-2002 arasında bu başarıldı” ifadeleri, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a soruldu. Babacan, soruya, “Klasik muhalefet neydi Türkiye’de? Mevcut olanı eleştirmek. Mevcudu tabii ki eleştireceksiniz ama yerine ne koyacağınızı da söyleyeceksiniz. Dolayısıyla siyasi partilerin bu tür çözüm odaklı çabalarından memnunuz” diye cevap verdi.

DEVA Partisi ve İYİ Parti bugün (10 Şubat) ayrı ayrı ama aynı anda düzenledikleri toplantılarda ekonomi politikalarını açıkladı.

Partisinin düzenlediği Kalkınma Kongresi’nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “İçerisinde bulunduğumuz ekonomik enkazın tek sebebi son dönemde izlenen politikalar değil. 2003-2020 arasındaki dönemde düşük faiz ortamına rağmen Türkiye dikkate değer bir büyüme hikâyesi yazamadı. 1921-2002 arasında bu başarıldı” sözleri tartışma yarattı.

Aynı dakikalarda partisinin Ekonomi ve Finans Eylem Planı toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a program sonunda gazeteciler Akşener’in ifadelerini sordu.

Babacan, Akşener’in kendisini de dolaylı olarak hedef alan ifadeleri ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Her dönemin artıları ve eksileri vardır. Artılardan da ders almak lazım, olumsuz tecrübelerden de. Biz şu anda memnunuz, çünkü muhalefet partileri artık sadece eleştirmiyor, çözüm için de gayret ediyor. Bu da Türkiye için iyi bir şey. Klasik muhalefet neydi Türkiye’de? Mevcut olanı eleştirmek. Mevcudu tabii ki eleştireceksiniz ama yerine ne koyacağınızı da söyleyeceksiniz. Dolayısıyla siyasi partilerin bu tür çözüm odaklı çabalarından memnunuz.”

- Advertisment -