Ana SayfaHaberlerAkşener ve Babacan’dan “televizyonlara müdahale edilebilir” uyarısı

Akşener ve Babacan’dan “televizyonlara müdahale edilebilir” uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, deprem bölgelerinden gelen görüntüler nedeniyle hükümetin televizyon kanallarına müdahalede bulunma hazırlığında olduğunu söyledi. Akşener: “Felaketin boyutlarını milletimize ulaştırmak suç değil, olsa olsa durum tespitidir…” Babacan: “Çok sayıda canımızı toprağın, enkazın altına gömdük ama gerçekleri gömmememiz gerekiyor.”

Yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın RTÜK üzerinden televizyon kanallarına müdahale etme niyetinde olduğunu söyledi:

“İktidar, RTÜK üzerinden milletimizin hakkına müdahaleye hazırlanıyor”

“Çağımızın en önemli güçlerinden biri de basın. Milletin haber alma hakkı da anayasal güvence altındaki vazgeçilmez bir hak. Milletimiz günlerdir ekran başında, felaket bölgesinde ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Üzülerek görüyorum ki canlarımız, devletin kendilerine uzanacak elini beklerken devleti idare eden iktidar, RTÜK üzerinden milletimizin bu hakkına müdahaleye hazırlanıyor. 

“Bazı yayınlara dair eleştiri hakkımı saklı tutarak hatırlatmak isterim ki bu süreçte, yakınlarından ve bölgeden haber almak için çırpınan aziz milletimizi bilgilendiren, felaketin boyutlarını gözler önüne seren, enkazlardan müjdeler vererek hepimize nefes aldıran yayınlar, aba altından sopayı ya da cezayı değil, takdiri hak ediyor.

“İktidar, RTÜK üzerinden ceza planları yapacağına, milletimizin gelişmeleri, neden, milyonlarca dolar vererek satın aldırdığı televizyon kanallarından değil de bağımsız yayın yapan kanallardan izlediğini düşünmeli. Haber suç değildir.

“Felaketin boyutlarını milletimize ulaştırmak suç değil, olsa olsa durum tespitidir”

“Sayın Cumhurbaşkanı, ‘asrın felaketi’ derken bu acıya dair bilgileri, felaketin boyutlarını milletimize ulaştırmak suç değil, olsa olsa durum tespitidir. 

“Hiç kimse unutmamalı ki özgür medya bir gün herkese lazımdır. Ve özgür bir medya, özgür bir toplumun en önemli kazanımıdır. 

“Aziz milletimizin haber alma hakkını koruyup kollamak adına, depremin ilk dakikalarından itibaren, sorumlu yayıncılık yapan bütün gazetecilerin ve televizyonların yanında olduğumuzu ilan ediyor, haberciliği cezalandırmayı düşünenleri de bu büyük hatadan dönmeye davet ediyorum.”

FOX TV canlı yayınına Diyarbakır’dan bağlanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da hükümetin televizyon kanallarını kısıtlama hazırlığında olduğunu ifade etti:

“Anladığımız kadarıyla özellikle televizyon yayınlarıyla ilgili bir kısıtlama niyeti var”

“Türkiye gerçekleri hem sosyal medya hem de özgür yayın kuruluşlarımızdan almaya başladı. Bu haberler ulaşınca tüm Türkiye büyük bir gayretle yardımlaşma çabasına girdi. Ziyaret ettiğim illerde enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 80-85’i gönüllüler tarafından yapılıyordu. Özgür haberleşme son derece önemli.

“Anladığımız kadarıyla özellikle televizyon yayınlarıyla ilgili bir kısıtlama niyeti, bir caydırıcı niyet var. İnşallah o akıllarından geçen kötü şey gerçekleşmez. Çünkü haberleşme temel insan hakkıdır. Böyle bir ortamda herkes gerçekleri bilecek ki herkes elinde ne var ne yoksa yardım için ortaya koyacak.

“Çok sayıda canımızı toprağın, enkazın altına gömdük ama gerçekleri gömmememiz gerekiyor. Gerçekler yaşamalı. Bu da ancak özgür yayıncılıkla, özgür medyayla, bu çağda sosyal medyayla olur. Gerçekleri yaşatacağız ki Türkiye yaşasın. Bu da haberleşme, haber alma özgürlüğünün devamıyla mümkündür. Ona buna yasak getirerek, medyayı baskı altına alarak, insanları konuşturmayarak değil. Özgürce her şeyi konuşacağız. Gerçekleri canlı tutacağız ki sorunlarımıza çözüm üretelim. İktidar şu anda gerçekleri toprağın altına gömmeye çalışıyor. Öyle bir hazırlık seziyoruz. Buna asla izin veremeyiz.”

- Advertisment -