Ana SayfaHaberlerAkşener’den Bahçeli’ye: “Kendisini evine dönmeye, dinlenmeye davet ediyorum”

Akşener’den Bahçeli’ye: “Kendisini evine dönmeye, dinlenmeye davet ediyorum”

Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin “AYM kapatılsın” çıkışını kast ederek, "Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisini evine dönmeye ve biraz tefekküre davet ediyorum" dedi. Akşener ayrıca Bahçeli’nin bu çağrısının altında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde yeniden aday olup olamayacağı tartışmasının da yatıyor olabileceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya’da gazetecilerin HDP’nin kapatılması ve Bahçeli’nin “AYM kapatılsın” çıkışı hakkındaki sorularını yanıtladı.

“Muhtemelen Bahçeli’nin baskısı yüzünden çok hızlı hazırlanmış bir iddianameydi”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının AYM’ye gönderdiği dosyanın iade edilmesine ilişkin sorulan soruya Akşener, “Ben hukukçu değilim. Yargıtay Başsavcılığı’nın iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün önerisiyle geriye gönderildiğine dair bir bilgim var. Buradan baktığını zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Birincisi bu. Bir de sayın Bahçeli sürekli olarak, ‘hadi hadi, kapatın kapatın’ dediği için muhtemelen yaptığı baskı yüzünden Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış, eksiklikler olmuş. Muhtemelen bunlar yeniden gözden geçirilecektir” cevabını verdi.

Akşener, Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması çağrısı hakkında da şöyle dedi:

“Burada dikkatimi çeken şey şu. Bu geri gönderilmenin üzerinden sayın Bahçeli ikinci kere Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına dair bir hızlı salvoda bulundu, tehditler savurdu. Şimdi burada iki şey var. Sayın Bahçeli, çok mübarek bir isim olarak tanımladığı, muhterem bir isim olarak tanımladığı ve 2023’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ikinci defa, yani Anayasa ile ilgili bir sorun olduğu ve ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye’de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini muhtemelen istemediği için, ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi’ni taşlamaya başladı.”

“Bahçeli’yi evine dönmeye davet ediyorum”

“Bunu bir kenara koyar isek, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen davranış biçimlerinin hukuka, demokrasiye ve insan haklarına, hiçbir şeye, 150 yıllık demokrasi tarihimize, eksik gedik de olsa, demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığım zaman ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak, kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çünkü yorgun olduğunu anladım. Dolayısıyla evine dönmeye ve biraz tefekküre ve evinde dinlenmeye davet ediyorum.”

- Advertisment -