Ana SayfaHaberlerAkşener’den CHP’ye salvolar: “Bana abla mabla demeyin”

Akşener’den CHP’ye salvolar: “Bana abla mabla demeyin”

Akşener, Keçiören’de iftar programında Özgür Özel ve CHP’ye yüklendi: “Bir de çıkmış utanmadan ‘Ben Meral Hanım’a abla derim’ diyorlar. Demeyin kardeşim bana abla mabla demeyin istemiyorum. Sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demenizi istemiyorum. Lafa gelince ‘baba ocağı, kaynayan çorba’ edebiyatı ama gerçekler ‘AKP’li.’ Lafa gelince ‘canın sağ olsun’lar, ‘muhalefete muhalefet etmem’ler ama gerçekler anasının balkonu. AK Parti’nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel’in deyimiyle emekleriyle var ettikleri Saraçhane medyasına da karşıyız.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Ankara Keçiören’de düzenlediği iftar programındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“AK Parti’nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel’in deyimiyle emekleriyle var ettikleri Saraçhane medyasına da karşıyız. CHP’nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini de elbette eleştireceğiz. Nasıl ki AK Parti’nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP’nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz. 

“Seçimlere hür girme kararı aldığımızdan beri Antalya’daki, İstanbul’daki belediye meclis üyelerimiz istifa ettirildi. Pazarlıkların en çirkini oldu biliyor musunuz, burada, Ankara’da oldu. Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi. Biz bunları zaten biliyorduk. Bunu alenen televizyonda itiraf etmesine, bu pişkinliğe şaşırdım. Böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım. Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur.

“Bir de çıkmış utanmadan ‘Ben Meral Hanım’a abla derim’ diyorlar. Demeyin kardeşim bana abla mabla demeyin istemiyorum. Sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demenizi istemiyorum.

“(Özgür Özel’e) Mesela kendisi Ordu’da AK Parti’yle rekabet ettiğimiz ve önde götürdüğümüz yarışta adayımız Enver Yılmaz Bey için CHP’lilere dönüp ‘AK Parti kazanır diye Enver Yılmaz’a oy veren CHP’li partisine ihanet eder’ dedi. Ama İYİ Partililer, CHP’ye oy verirse İYİ Parti’ye ihanet etmiyor. Bununla da yetinmedi Balıkesir’de adayımız Turhan Çömez’i çekmediğimiz için beni vicdansız, Turhan kardeşimi de AKP’li ilan etti. Lafa gelince ‘baba ocağı, kaynayan çorba’ edebiyatı ama gerçekler ‘AKP’li.’ Lafa gelince ‘canın sağ olsun’lar, ‘muhalefete muhalefet etmem’ler ama gerçekler anasının balkonu.

“AK Parti’nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel’in deyimiyle emekleriyle var ettikleri Saraçhane medyasına da karşıyız. CHP’nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini de elbette eleştireceğiz. Nasıl ki AK Parti’nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP’nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz.

“1 Nisan sabahı gelip çattığında turuncu zulmün, kızıl yalanın, mor ihanetin karşısında altın güneş olup sırmalar saçacağız. Yolumuz açık gazamız mübarek olsun.”

- Advertisment -