Ana SayfaHaberlerAkşener ile “Kürdistan” diyalogu sonrası gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı

Akşener ile “Kürdistan” diyalogu sonrası gözaltına alınan esnaf serbest bırakıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti esnasında aralarında "Kürdistan" diyaloğu geçen esnaf, 'Terör Örgütü Propagandası' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ziyareti sırasında “‘Kürdistan inkar ediliyor” diyen esnaf Cemil Taşkesen’in serbest kaldığı bilgisini HDP Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından “Cemil Taşkesen skandal gözaltıdan sonra serbest” notuyla paylaştı.

Akşener’le sohbet eden Cemil Taşkesen adlı esnaf, “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu Kürdistan inkâr ediliyor” demişti.

Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, “…senin şu an bulunduğun yer Kürdistandır, ama ne yazık ki Mecliste bu Kürdistan inkar ediliyor” ifadeleri nedeni ile Taşkesen hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçlaması ile soruşturma başlattı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan’da bulunan evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Taşkesen, Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Taşkesen’in gözaltına alınmasına sosyal medyadan tepkiler yükselmişti

- Advertisment -