Ana SayfaHaberlerAlaattin Çakıcı ifade verdi: Tehdit değil, ikazdı

Alaattin Çakıcı ifade verdi: Tehdit değil, ikazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit içerikli mektuplar yazan Alaattin Çakıcı, talimatla ifade verdi. Çakıcı ifadesinde, “Kendisine tehdit değil ikazda bulundum” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şikayeti üzerine Alaattin Çakıcı hakkında “tehdit” ve “hakaret” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

“Kılıçdaroğlu beni hedef alıyor”

Soruşturma kapsamında Alaattin Çakıcı’nın ifadesi talimatla alındı. Çakıcı, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, Twitter’da paylaşılan sözlerin kendisine ait olduğunu belirterek, cezaevinden çıktığı günden bu yana Kılıçdaroğlu’nun kendisi üzerinden Cumhur İttifakı’nı yıpratmak için söylemlerde bulunduğunu ve kendisini hedef aldığını iddia etti.

“Tehdit etmedim, ikaz ettim”

Söz konusu ifadelerle Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmediğini, ikaz ettiğini ifade eden Çakıcı, “Kendisine tehdit değil ikaz mahiyetiyle ‘yine bu hakaretlerine devam edersen bakla odunuyla seni tanıştırırım’ cümlesini kullandım. Ama amacım ‘seni devlete şikayet ederim’dir. Adalet anlamında kullandım” dedi.

“İstersen beni onlara öldürt”

Çakıcı, ifadesinde ayrıca şu cümleleri kullandı: “Sonra bir daha bana hakaret etti. Bana bu düşmanlığın nedir? PKK ve DHKP-C ile ilişki içindesin. İstersen beni onlara öldürt. Ben Allah’tan korkarım. İhanet edersem devletimden korkarım. Sürekli beni gündeme getirmek kaydıyla Cumhur İttifakı’nı, sayın Devlet Başkanımızı, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi yıpratmak istemektedir.”

“Devletimin vereceği her türlü karara saygılıyım”

“Bunu da Alaattin Çakıcı üzerinden yapmaktadırlar. Devletimizin beka sorunu varken aylardan beri Meclis’te ve basın yayın organlarında hedef yanlılarının CHP lideri bunu gündeme getirmektedirler. Devletimin vereceği her türlü karara saygılıyım.”

- Advertisment -