Ana SayfaHaberlerAlanya hâkiminin vicdan isyanı: Tayini çıkmıştı, şimdi de açığa alındı

Alanya hâkiminin vicdan isyanı: Tayini çıkmıştı, şimdi de açığa alındı

Alanya’da görülen bir uyuşturucu davasında "Mafya liderleri ile dans eden birtakım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken..." diyerek, üzerinde az miktarda uyuşturucuyla yakalandığı için bir yıldır tutuklu bulunan 20 yaşındaki sanığın tahliyesi yönünde oy kullanan hâkim Ali Dursun Turan Siirt’e gönderilmişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, şimdi de o hâkimin açığa alındığını duyurdu.

Alanya’da görülen bir uyuşturucu davasında üzerinde az miktarda uyuşturucuyla yakalandığı için bir yıldır tutuklu bulunan 20 yaşındaki sanığın tahliyesi yönünde oy kullanan ve ardından Siirt’e atanan hâkim Ali Dursun Turan’ın açığa alındığı bildirildi.

‘Adalet anlayışımla bağdaşmıyor’

Bir yıldır tutuklu olan sanık Mehmet Cüneyt D.’nin Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasında hâkim Ali Dursun Turan’ın karşı oy yazısı dikkat çekti. İki hâkimin tutukluluğun devamı yönündeki kararına katılmayan hâkim Ali Dursun Turan, “Mafya liderleri ile dans eden birtakım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmıyor” diyerek karşı oy kullandı.

Alanya’dan Siirt’e…

Hâkim Ali Dursun Turan, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla, Alanya’dan Siirt’e tayin edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından hâkim Ali Dursun Turan’ın açığa alındığı ortaya çıktı.

Gelişmeyi duyuran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “‘Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor’ diyen Alanya Hakimi Ali Dursun Turan Siirt’e atandıktan sonra şimdi de açığa alındı!” dedi. Başarır, karara tepki göstererek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlere soruşturma açılmazken, yargı mensupları açığa alınıyor! İşte ileri demokrasi!” yorumunu yaptı.

Kaynak: Birgün

- Advertisment -