Ana SayfaHaberlerAlevi dernekleri Kadıköy’de toplandı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Arslan: “Ülke Türk...

Alevi dernekleri Kadıköy’de toplandı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Arslan: “Ülke Türk tipi şeriata doğru gidiyor”

Kadıköy’de Alevi dernekleri miting düzenledi. Mitingde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Arslan: "Ülkenin her geçen gün faşizme doğru gittiği, Türk tipi şeriata doğru gittiği bir anda biz Aleviler, bu ülkenin topraklarına, cumhuriyetine sahip çıkıyoruz. Okulların onca öğretmen açığı varken, öğrenciler açken, okullara imam atıyorlar. Hep beraber laik bilimsel ve anadilde eğitim istiyoruz."

Alevi dernekleri, Kadıköy İskele Meydanı’nda ‘Laik Eğitim, İnsanca Yaşam, Demokratik Türkiye’ başlığıyla miting düzenledi.

ÇEDES Projesi protesto edildiği mitinde Sivas Katliamı davasının düşürülmesine tepki gösteren sloganlar da atıldı.

Çok sayıda kurum, kuruluş, dernek, sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcisinin de yer aldığı mitinge HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

“Ülke Türk tipi şeriata gidiyor”

Mitingde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, “Türkiye’nin her geçen gün faşizme doğru gittiğini” belirterek şunları söyledi:

“Ülkenin her geçen gün faşizme doğru gittiği, Türk tipi şeriata doğru gittiği bir anda biz Aleviler, bu ülkenin topraklarına, cumhuriyetine sahip çıkıyoruz.

Biz birilerinin dediği gibi inkarcı, tekçi değiliz. Bu ülke bizim. Sizin gibi dinci, tekçi, faşistlere bu ülkeyi bırakmayacağız. Biz bu ülkenin demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz. Diyoruz ki bu ülkeyi herkesin kendi dilini, inancını, rengini, rahatlıkla ve özgürce ifade edebileceği bir çiçek tarlasına dönüştüreceğiz.

Biz diyoruz ki eğitim laik ve bilimsel olsun. İktidar ne yapıyor, okulları medreselere çeviriyor. Okulların onca öğretmen açığı varken, öğrenciler açken okullara imam atıyorlar. Hep beraber laik bilimsel ve anadilde eğitim istiyoruz.”

“Kutuplaştıranlara, inkarcılara, asimilasyonculara karşı hep beraber itiraz ediyoruz”

Seher Şengüllü Yılmaz ve Cuma Erçe Alevi örgütleri adına yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi:

“Laik eğitim ve insanca yaşam için biz Alevilerin bedel ödediği ve özlemini duyduğu Türkiye’yi kuralım. Toplumu kutuplaştıranlara, inkarcılara, asimilasyonculara karşı hep beraber itiraz ediyoruz. Birliği, beraberliği, barışı haykırıyoruz. Kimliği, cinsel yönelimi, inancı yüzünden ötekileştirilenlerle omuz omuzayız. Faşizmin tam karşısındayız.”

- Advertisment -